Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2014-12-21
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Översättare
Agneta Sellin
Originaltitel
Your brain at work: Strategies for overcoming distraction, regaining focus, and working smarter all day long
Dimensioner
230 x 155 x 13 mm
Vikt
434 g
SAB
Doka
ISBN
9789197948630
Hjärnan på jobbet : lugnare, smartare, effektivare (häftad)

Hjärnan på jobbet : lugnare, smartare, effektivare

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-12-21
309
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur får vi ut mesta möjliga av våra mentala resurser i en vardag fylld av stress och prestationskrav? I "Hjärnan på jobbet" får du möta Emily och Paul - mitt i yrkesliv, karriärer och vardagens familjeliv. Emily har precis tillträtt en ledande tjänst på ett större företag medan Paul driver eget som IT-konsult. Deras arbetsdagar fylls av e-post, telefonsamtal, möten, projekt, planer och beslut. Bara att hålla ställningarna inför denna virvelvind av information och uppgifter blir ibland oöverstigligt för dem.

I boken får vi göra en resa in i Emilys och Pauls hjärnor och se hur de sorterar alla intryck, och hur de prioriterar och agerar. Som tur är har Emily och Paul David Rock till hjälp: Han vet hur hjärnan fungerar och hur den kan möta de krav som ställs på oss. Rock visar hur Emily och Paul - och därmed du och jag som läser boken - kan navigera framgångsrikt genom en arbetsdag, för att mot slutet av dagen fortfarande känna oss fulla av energi och lust när hemmabestyren tar vid.

Boken tar upp ämnen som varför hjärnan blir så ansträngd av stress, varför det är svårt för oss att ändra beteendemönster och hur mindfulness kan hjälpa oss att få ut mesta möjliga av våra mentala resurser. Annat som tas upp är hur koncentration och uppmärksamhet kan bidra till en positiv förändring i hjärnan och vad som bidrar till energi, effektivitet och produktivitet i arbetet - inte minst hur kulturen på företag och arbetsplatser kan förändras för att bidra till detta. Det är hjärnforskningen som har svaren - och i Hjärnan på jobbet får du verktygen för dig och din arbetsplats. Det är hjärnforskningen som har svaren - och i "Hjärnan på jobbet" får du verktygen för dig och din arbetsplats.

"Rock tillhör dem inom näringslivet som tidigt började snegla på resultaten från hjärnforskningen. Han ställde sig frågan om ett nytt mer produktivt ledarskap, och ett effektivt självledarskap, kunde förankras i de nya neurokognitiva landvinningarna. I detta pedagogiska mästerverk, nu på svenska med titeln "Hjärnan på jobbet", har han lyckats sammanfatta och förmedla tillämpningarna av den nya kunskapen på ett föredömligt sätt, rakt ner i vardagen, där alla kan känna igen sig!"
Ur den svenska utgåvans förord av Marie Ryd, dr i medicinsk vetenskap och chefredaktör för forskningsinformationstjänsten Holone

OM DAVID ROCK

David Rock är konsult och ledarskapscoach med hela världen som arbetsfält och har varit med och startat NeuroLeadership Institute och NeuroLeadership Summit. År 2010 doktorerade David Rock vid Middlesex University i London inom området Neuroscience of Leadership. David Rock kommer ursprungligen från Australien och bor nu i New York, USA.

"Författaren har lyckats med att samla in ny neuropsykologisk kunskap och göra den lättillgänglig. Jag tycker att boken är en riktig aptitretare och kan rekommendera den till alla som är intresserade av att lära sig mer om vad som stressar dem och hur de skulle kunna få ut mer av sin dagliga energi." David Meden, BTJ, 2015-02-19 (häftepos 15107023)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnan på jobbet : lugnare, smartare, effektivare
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hjärnan på jobbet : lugnare, smartare, effektivare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Denna bok är ett måste!
  Daniel, 8 februari 2023

  Denna bok har jag läst över 10 ggr, den är revolutionerande och ett måste för att förstå sig själv och optimera livet så mycket det bara går! Speciellt om du är entreprenör eller inte känner att du har kontroll över ditt liv och mående!

 2. Otroligt bra!
  Anna Nilsson Bålman, 25 mars 2019

  Jag har inte läst ut boken än men är helt överväldigad över både innehållet och hur David Rock valt att disponera det. Jag är helt fast och rekommenderar den i alla möjliga sociala sammanhang.

 3. Komplicerat blir greppbart
  Annika Nilsson, 21 februari 2018

  En berättelse om hur hjärnans begränsningar kan ställa till det för våra högre tankemässiga förmågor, men också om hur vi kan hantera samma begränsningar.

 4. Klar, tydlig och rolig
  Anna Pihl, 30 oktober 2016

  En fantastisk bok som förutom att den är fylld med bra vetenskap är både lättläst och rolig. Bra med exempel som gör det lättare att ta till sig.

 5. En bok man verkligen lär sig något av!
  Hållbar kommunikation, 23 november 2015

  Superpedagogisk guide till hur vi kan fungera bättre och klokare när vi fattar hur hjärnan arbetar. Väldigt användbar kunskap såväl på jobbet som i privatlivet.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av David Rock