Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2012-10-02
Förlag
LUX Publica
Medarbetare
Jikander, Theodor (red.) / Jikander, Theodor (form) / Herner, Stellan (foto)
Illustratör/Fotograf
Christoffer Pettersson
Dimensioner
190 x 121 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Q
ISBN
9789197954068
Handla rätt för en giftfri barndom (häftad)

Handla rätt för en giftfri barndom

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-10-02
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handla rätt för en giftfri barndom Kan levereras innan julafton
Den viktigaste lilla investeringen du kommer att göra i ditt barn.

Halva boken reder ut problemet med gifter i din vardag, andra halvan hjälper dig att göra något åt det.

Ditt hem är fullt av osynliga kemikalier, och de produkter som du dagligen utsätter ditt barn för kan innehålla skadliga ämnen. Våtservetterna, nappflaskan, leksakerna, bilbarnstolen, kläderna ... Till och med maten och besticken som ditt barn äter den med. Allt.

Anne, Christine och Karin, tre unga forskare och mödrar, fick nog av att inte veta exakt hur det ligger till med alla gifter i vår vardag och började läsa på. Alla tre har doktorerat i ämnen som är relaterade till hälsoproblemen som skapas av kemikalierna runt oss. Deras efterforskningar blev den här boken.

Istället för att kasta allt och börja om förordar författarna att fasa ut: behåll det du har hemma men gör ett bättre val nästa gång. Därför valde de att samla resultatet av sina undersökningar i denna bok, som ett positivit redskap för dig att använda när du köper nya produkter.

Utöver konkreta shoppingtips för ditt barns alla behov, överskådligt organiserade i kategorier som Leka, Sova, Äta, Sköta, m fl, förklarar författarna vad forskarna idag vet om gifterna, och ger dig handfasta råd om hur du ska tänka för att minska mängden skadliga kemikalier i era liv.

Handla rätt - för en giftfri barndom är ingen vanlig larmbok, utan en praktisk hjälpreda skriven av människor med djup insyn i problemet med gifter i vardagen. Boken förklarar inte bara vad som är fel och farligt utan hjälper dig att ge ditt barn rätt start i livet och en friskare framtid.

- - -

Boken är inte finansierad av bidrag eller har fått annat ekonomiskt stöd.

Författarnas bedömningskriterier vid valet av godtagbara produkter har varit stränga och de långa shoppinglistorna med nya produkter som författarna har valt ut som giftfria är varken påverkade eller betalade av de rekommenderade tillverkarna och återförsäljarna. Dessa kände inte ens till att de var utvalda förrän efter att boken utkommit.

Boken handlar inte om gifter i mat.

- - -

Sagt om boken:

"En användbar bok som jag rekommenderar starkt!" -- Heidi Andersson, armbryterska och programledare på SVT:S Miljöhjältarna.

"Jag har hittat boken som ALLA och speciellt barnfamiljer borde äga" -- EKOSvensson.se

"Boken är konkret, lättöverskådlig och sammanfattande. Den är extra viktig för dig som har eller väntar barn." -- Camino, Johanna Stål

"Boken är lättläst och väldigt rakt på sak och är unik i sitt slag ... fungerar utmärkt som ett uppslagsverk i fickformat." -- Dag Jensen, Professor i toxikologisk genetik, SU

"... det här är nog den viktigaste bok jag har läst på mycket, mycket länge. Jag rekommenderar verkligen ALLA att läsa den." -- Bohusläningen, Bokbloggen, Erika Kvarnlöf & Anna Granström

"Boken känns som en utmärkt introduktion ... Istället för att bara ge en larmrapport så ges även verktyg för att göra något åt saken." -- Ekomamma i stan, Jenny Brolin

"... detta är en väldigt välskriven och bra sammanfattning ... Den är förnuftigt lugnande och fokuserar på allt som du kan påverka genom dina val, i ett ämne som annars lätt blir ångestframkallande." -- Alvehamn, Therese Lilliesköld
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handla rätt för en giftfri barndom
 2. +
 3. Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för en mer miljövänlig, ekonomisk och rolig vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för e... av Ellinor Sirén (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Handla rätt för en giftfri barndom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok för oss i dagens samhälle
  Nina , 22 januari 2016

  Bra, att få reda på vad man ska undvika och som kan vara giftigt för barnen.
  Ofta svårt, att själv kolla upp allt - då blir den här boken som en uppslagsbok. Jättebra!

 2. Den var väl bra var bara inte beredd på så mycket...
  Rebecka, 21 september 2013

  Den var väl bra var bara inte beredd på så mycket direkt reklam på VAR man skulle köpa grejorna. Trodde det skulle vara mer av vägledning till bättre köp o vad man ska tänka på- o det uppfyller boken!

 3. Bästa boken!!
  Josefine, 11 mars 2013

  En bibel för alla föräldrar! Jag säger bara en sak: LÄS DEN!!!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Handbok för en giftfri förskola

  Anne Lagerqvist

  Vi omges av kemikalier i vår vardag, både nyttiga och skadliga. Särskilt utsatta för skadliga ämnen är barnen - deras inre organ är under utveckling, de vistas stor del av sin tid på golvet nära damm där många kemikalier ansamlas och de stoppar gä...