Charlotte Hassel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2011-09-06
Upplaga
1
Förlag
Frank förlag
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
227 x 140 x 30 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789197957335
Charlotte Hassel (inbunden)

Charlotte Hassel

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-09-06

Slutsåld

Charlotte Hassel är sexton år och hemligt förlovad med sin stora kärlek den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, men då hon en natt under dramatiska omständigheter tvingas fly och lämna landet skiljs de åt. Först tretton år senare, i april 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numera är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt begett sig tillbaka till Sverige. Väl där får hon åter bekanta sig med de människor hon en gång lämnat.
För Axel, som aldrig kunnat glömma sin första kärlek, ger det oväntade mötet upphov till en rad frågor. Sammanstötningen blir lika smärtsam för Charlotte som nu långsamt inser vad hon har gått miste om.
Från sitt nya hemland har Charlotte kunnat följa hur hennes familjs liv slagits i spillror, även om brevkontakten varit sparsam. Dessutom pågår en maktkamp i Sverige då kung Adolf Fredrik avlidit och kronprins Gustav befinner sig i Paris. Charlotte beslutar sig för att försöka hjälpa sin familj att återfå Hasselgården, men hon upptäcker snart att det finns starka makter i Stockholms societet som motarbetar henne.
Charlotte Hassel är en begåvad, fängslande, kärleksroman om en ung kvinnas utveckling och väg till att finna kärleken.

Frida Skybäck (född 1980) är språk- och historielärare och arbetar på en internationell grundskola. Hon är bosatt med sin man i Lund. Hennes debutroman Charlotte Hassel utspelar sig på 1770-talet, en spännande tid som präglades av politisk oro, korruption och maktspel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Charlotte Hassel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande, romantisk och rolig
    Valentine, 16 oktober 2011

    Charlotte Hassel är en härligt romantisk historia med ett fantastiskt driv framåt. Huvudpersonen är en ung, självständig och egensinnig kvinna som styrs av både hjärta och hjärna. Boken har en underfundig humor och ger en intressant bild av 1700-talets kvinnosyn och kultur. Vilken debutroman! Jag längtar redan efter uppföljaren!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck