Brodera på ylle! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
82
Utgivningsdatum
2012-08-06
Förlag
Hemslöjdens förlag
Medarbetare
Lundquist, Sophia (red.) / Granlund, Bitte (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Dimensioner
190 x 190 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Qccad,746.44
ISBN
9789197969109
Brodera på ylle! (häftad)

Brodera på ylle!

(34 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2012-08-06
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Brodera på ylle! är en bok full av inspiration och skaparlust! Mönsterglädjen är stor och generös. Författarna bjuder på en lång rad idéer om hur man kan brodera fritt, och gärna på återbruksmaterial, med restgarner och småbitar som har blivit över.

Med pärlor, paljetter, små bitar av vadmal, band, spetsar och knappar, tillsammans med stygn i regnbågens alla färger, tar smycken, bälten, väskor, kuddar, dynor, vantar och muddar form. Du får lära dig grunderna om stygn och material, metoder för hur du överför mönster till tyg, hur du monterar ditt arbete och gör vackra avslutningar.

Modellerna i boken är framtagna av tre skickliga brodöser: Eva Berg, Carina Olsson och Anna Wengdin. Här finns också berättelser om traditioner och föremål av Annhelén Olsson.

Om du har broderat en del tidigare kan du hitta många nya idéer här och har du aldrig broderat förut är boken en väg in i en ny och spännande värld. Bläddra och njut, inspireras och skapa din egen grannlåt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brodera på ylle!
 2. +
 3. Brodera mera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brodera mera av Monica Zetterström (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Brodera på ylle!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd!
  Milott Nettelgård, 2 februari 2016

  Mycket tips och trix i boken. Lättförståeligt för en nybörjare som jag. Man visar och berättar utförligt de olika stygnen.Dessutom får man massor av nya idéer.

 2. inspiration
  Plicka, 13 mars 2014

  Väldigt bra bok med både inspiration, hur man syr och förarbete. Fina bilder som gör att jag blir sugen att bara brodera.

 3. En härlig inspirationskälla, jättefina bilder och tips...
  Eva, 19 december 2013

  En härlig inspirationskälla, jättefina bilder och tips om montering av kuddar, broderade enligt urgammal svensk tradition. Tipsen om hur man gör egna mönster är utförliga, och ett plus är uppgift om var materielet kan köpas. Utförliga beskrivningar om hur de olika stygnen görs, här tas även med den gamla klyvsömmen som delvis fallit i glömska. En underbar bok om våra svenska textilskatter! Tyngdpunkten ligger på den skånska traditionen, och trots att jag bor i Norrland och aldrig varit i Skån... Läs hela recensionen

 4. Man blir sugen på att börja brodera direkt. Tydliga...
  Bladlusen, 28 augusti 2013

  Man blir sugen på att börja brodera direkt. Tydliga instruktioner och bra tips. Lättläst. Vackra inspirerande bilder. Många bra idéer på vad man kan göra.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Brodera på ylle!