Sticka : detaljer som gör skillnad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sticka (del 1)
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2015-05-12
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Eva Riise
Dimensioner
270 x 190 x 25 mm
Vikt
600 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789197969130
Sticka : detaljer som gör skillnad (häftad)

Sticka : detaljer som gör skillnad

(30 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2015-05-12
279
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi är många som älskar att sticka. Men att kunna sticka innebär också att veta hur man gör för att få en vacker helhet. En osynlig axelsöm, en diskret ökning, en vacker halskant är alla exempel på detaljer som lyfter hela plagget.

"STICKA Detaljer som gör skillnad" är en ovärderlig bok om konsten att montera. Det rör sig inte alls om krångliga lösningar utan det är handfasta råd som gör dina plagg vackrare. Det finns till exempel en mängd olika tekniker för att lägga upp maskor, vissa ger stadiga och stabila uppläggningar, andra blir mer töjbara, men alla har de sina användningsområden. Ett annat exempel är den viktiga kantmaskan som tillsammans med maskstygnen är helt avgörande för hur fin och smidig sidsömmen blir.

Det är en del att tänka på när du planerar din stickning. I boken får du massor av tips och lär dig knep som kommer att göra din stickning både lättare och roligare allt illustrerat med tydliga skisser och en mängd stickade prover. Testa olika uppläggningar och kanter, provsticka detaljer och undersök vilken avmaskning som blir bäst. Var nyfiken och våga prova dig fram!

Boken är helt unik i sitt slag och vänder sig både till dig som just börjat sticka och till dig som söker nya utmaningar. Till boken finns även 10 instruktionsfilmer på stickade detaljer från boken.

Författaren Ulla Engquist är de små detaljens mästare. Hon började sticka redan som femåring och intresset för montering väcktes redan på 1970-talet. I dag är Ulla en uppskattad lärare och undervisar i ämnet. I boken delar hon med sig av sin kunskap hon fått från ett helt liv fyllt av stickning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sticka : detaljer som gör skillnad
 2. +
 3. Sticka : egna modeller och fler detaljer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka : egna modeller och fler detaljer av Ulla Engquist (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sticka : detaljer som gör skillnad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra stickbok
  Ulla Norman, 4 januari 2019

  Bra bok om stickning, mycket tips och aha-upplevelser, men lite torrt skriven och inget man "sträckläser". Men som sagt Ulla Engquist vet vad hon pratar om - bra som uppslagsverk.

 2. Om du stickar bör du köpa denna bok
  Kristina , 21 november 2017

  Otroligt detaljerade bilder och beskrivningar som går lätt att förstå. Roligt att prova nya och bättre sätt att sticka. Börja med första boken och sedan blir bok nr 2 också mycket intressant att ta del av.

 3. Stickbok av Ulla Engquist
  GUN KIHL, 25 september 2017

  Mycket var nytt för mig. har monterat 4.a tröjor sedan jag köpte boken.
  hade inte en aning om att man kunde sy sidsömmar med mera från rätsidan, det blev riktigt snyggt! Bra bildmaterial, lättfattat. rekommenderas.

 4. Stickbibel
  Carina Nordmark, 28 augusti 2015

  Jättemånga bra tips från en erfaren stickare. Kan varmt rekommendera boken till både nybörjare och mer erfarna. Det finns något för alla.

 5. Komplett, tydlig och pedagogisk.
  Sinikka , 4 juni 2015

  "Sticka - detaljer som gör skillnad" är en pedagogisk, tydlig och komplett bok för den som vill skapa plagg eller annat i stickat. Med hjälp av boken och personlig skaparvilja kan fina plagg och annat bli till.

  Perfekt för den som vill sticka med egna ideer.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ulla Engquist

Bloggat om Sticka : detaljer som gör skillnad