Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2014-03-29
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens förlag
Medarbetare
Lundquist, Sophia (red.) / Laserna, Johan (form)
Dimensioner
255 x 194 x 28 mm
Vikt
1416 g
SAB
Pe.06
ISBN
9789197969147

Metaller, hantverkare och arkeologi : från nutid till forntid

(5 röster)
Inbunden, Svenska, 2014-03-29
264 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Metaller hantverkare och arkeologi tar ett unikt helhetsgrepp på hur metaller har använts genom tiderna - från järn till guld. Ta del av exklusivt bildmaterial och fördjupande tankegångar kring hur kunskapen gått i arv.

När man ser en metallhantverkare hantera verktyg som utvecklades långt före Kristi födelse, är det uppenbart att det finns släktskap och förbindelser mellan dagens och äldre tiders arbete. Det unika bildmaterialet låter oss ta del av vackert och funktionellt hantverk som fångar sinnet och fantasin, oavsett om det kom till för tusen år sedan - eller i dag.

"Metaller, hantverkare och arkeologi. Från nutid till forntid" vill inspirera och stimulera såväl hantverkare som historieintresserade och forskare. Tyngdpunkten ligger på svenskt fyndmaterial från tidig medeltid och yngre järnålder med utflykter till andra länder och epoker. Boken avslutas med en omfattande ordlista med engelska översättningar av hantverkstermer och en gedigen litteraturlista där intresserade kan leta sig vidare inom området.

Författaren Gustaf Trotzig är professor emeritus i laborativ arkeologi. Han har djupa såväl akademiska som praktiska kunskaper om metallhantverk och har bl.a. förestått arkeologiska forskningslaboratoriet (AFL) vid Stockholms universitet samt undervisat vid hantverksutbildningen på Sätergläntan hemslöjdens gård i Insjön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metaller, hantverkare och arkeologi : från nutid till forntid
  2. +
  3. Järn stål & smide i hus i miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järn stål & smide i hus i miljö av Matell, Antell (inbunden).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Metaller, hantverkare och arkeologi : frå...