Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2014-05-06
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens förlag
Medarbetare
Lundquist, Sophia (red.) / Granlund, Bitte (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Dimensioner
190 x 190 x 10 mm
Vikt
238 g
SAB
Pej.09
ISBN
9789197969178
Plåtslöjd (häftad)

Plåtslöjd

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2014-05-06
198
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
DIY med konservburkar och kapsyler! Materialet finns runt omkring oss - återbruka burkar och annat användbart du har hemma och skapa själv

Plåtslöjd innehåller beskrivningar på hur du själv gör ljusstakar, kannor, blommor, ljuskronor, bullfat, broscher och mycket mer av konservburkar, dryckesburkar, kapsyler och kakformar. Materialet finns runt omkring oss återbruka burkar och annat användbart du har hemma och skapa själv!

Här finns grunderna för plåtslöjden: presentation av material och verktyg du kan behöva och instruktioner om hur du klipper, bockar, viker, nitar, löder och gör mönster i plåten. Boken är rikt illustrerad med foton och instruktiva teckningar. Dessutom beskrivs hantverkets historia. Författarna har gjort drygt 20 beskrivningar till plåtslöjd du kan göra själv och många fler modeller att bli inspirerad av.

Författarna och slöjdarna Kalle Forss och Gunnar Jeppsson har lång erfarenhet som plåtslöjdare och har arbetat många år som hemslöjdskonsulenter i Skåne respektive Blekinge. I samarbete med Hemslöjdens förlag har de tidigare medverkat i boken "Småslöjd. Barn slöjdar med vuxna" (2011) och Kalle Forss har varit en av författarna till boken "Slöjden börjar i skogen. Konsten att läsa ett träd" (2011) samt illustrerat flera av förlagets böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Plåtslöjd
  2. +
  3. Den stora knivboken : hur du gör din egen kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den stora knivboken : hur du gör din egen kniv av Mikael Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 509

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Plåtslöjd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Plåtslöjd
    Maria , 29 juni 2014

    Välskriven, informativ, användbar. Passar nybörjaren likväl som den mer erfarne slöjdaren. Kan verkligen rekommendera denna bok till alla som är intresserad av plåtslöd!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Plåtslöjd