Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2015-09-12
Upplaga
1
Förlag
Bima-förlag
Originaltitel
Skrivande röster - inspirationshandbok för skrivsugna
Dimensioner
188 x 134 x 10 mm
Vikt
173 g
SAB
F.06,G:df,Aef
ISBN
9789197971959

Skrivande röster : inspirationshandbok för skrivsugna

(10 röster)  |   Läs 9 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-09-12
170
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En inspirationshandbok för dig som är skrivsugen och som behöver konkreta exempel, skrivövningar, tips och uppmuntrande råd. Boken innehåller bland annat skrivuppgifter, textexempel med musiktexter, poesi, självbiografiskt skrivande, erotiskt skrivande, novell och bildberättande. Det finns dessutom ett komplett skrivkursupplägg för dig som vill samla ihop ett gäng och skriva tillsammans.

Mer info om boken finns på http://bielkevonsydow.blogspot.se/p/skrivande-roster.html

Recension av Jonas Herrlin BTJ, nr 22, 2015

"Skrivande röster är en lättsam och kortfattad handbok i skrivande som fokuserar på att komma igång att skriva. Den är resultatet av en skrivarkurs under ledning av bokens författare Maria Bielke von Sydow. Vi får ta del av de i kursen ingående skrivövningarna och de sex kursdeltagarnas texter. Kursdeltagarna presenterar också sig själva och sitt amatörskrivande.

Boken är en utmärkt startpunkt för skrivare i vardande.

Författaren ger skrivråd som kan vara till hjälp - och förslag på hur en enkel skrivarkurs kan vara utformad.

Boken är också en inspirationskälla för svensklärare och skrivpedagoger på olika nivåer. En tillgänglig handbok i kreativt skrivande.
Maria Bielke von Sydow är författare, skrivpedagog och aktiv inom ett brett spektrum som litteratör."

Recension av Jonas Herrlin BTJ, nr 22, 2015
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skrivande röster : inspirationshandbok för skrivsugna
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Skrivande röster : inspirationshandbok för skrivsugna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbara bok med många inspirerande skrivtips.
  Olof Liljeström, 13 oktober 2016

  Vad är väl en kraxande kråka jämfört med lärkans drill i skyn? Det finns de som tycker att man borde skjuta alla fåglar utom den som sjunger vackrast och renast. Då skulle det bli trevligare i naturen.
  Men så är det inte i Marias värld. Där kan alla bli författare, gamla och unga, män och kvinnor, hemmafruar och litteraturprofessorer. Och hon guidar oss alla på samma kärleksfulla och generösa sätt genom de första stegen mot att bli nästa svenska bästsäljare.

  Boken är en bra hjälp... Läs hela recensionen

 2. Jag tyckte inte om boken
  Kim M. Kimselius, 6 oktober 2016

  När man läser en inspirationsbok för skrivsugna, skrivna av en författarkollega vill man, som jag, hemskt gärna säga något gott om den.

  Jag tyckte inte om boken, tråkigt nog, för jag tycker om Maria och respekterar hennes kunskap.

  Problemet är att boken är en blandning av Marias skrivkursdeltagares texter och några enkla skrivtips för skrivsugna. Boken hade vunnit på att vara en renodlad skrivtipsbok. Nu ger den bara ett rörigt intryck och jag känner inte att boken har tillf... Läs hela recensionen

 3. Kanon
  Galento, 11 april 2016

  Jag blir inspirerad och vill börja skriva direkt. Tyckte särskilt bra om hans bredenbergs fyndiga texter
  Vilket upplägg, perfekt
  Roligt att det kommer en ny bok som är till för vanliga människor

 4. Jättebra
  Lisbeth, 8 december 2015

  Åh, vad kul att göra skrivövningarna och läsa alla texterna. Boken är toppen, man känner verkligen att man kan skriva, även om man är novis som jag!. Jättebra bok!

 5. Mycket matnyttig och inspirerande bok!
  Lotten Säfström, 8 november 2015

  Väldigt tacksam att jag fått läsa och använda denna bok. Jag har utvecklats mycket i de varierade övningarna och haft mycket kul dessutom.
  Det är också en bok som fått mig att elda på modet att skriva. "Learning by doing" som Maria Bielke von Sydow säger.
  Även att läsa de inslag som de medverkande författarna bidragit med har inspirerat mig. Alla de olika stilarna och hur de tolkat övningarna har gjort att jag tillåtit mig vara mycket friare i mitt uttryck än tidigare.
  Rekommenderas varmt!

 6. Skrivande röster
  Lasse, 8 november 2015

  Jag fick boken i present. Tycker den är mycket bra. Jag gillade särskilt novellen av Britt-Louise Hugosson. Även om jag inte är så bra på att skriva tänker jag pröva ett par av övningarna. Riktigt rolig och underhållande bok!

 7. Köp inte denna bok
  Ulla Andersson, 5 november 2015

  Jag hade ingen nytta av boken. inga bra tips. Nej denna bok blev jag besviken på. Texterna emellan var för mig enbart utfyllnad. Gav inte mig någon inspiration alls.

 8. Inspiration som ger glödande penna
  Mats-Ingvar Mikael Johansson, 17 september 2015

  Denna bok är genomsyrad av ren inspiration. De nya författarämnena ger en fin inblick i vad som en kan lära sig om en följer de råd och rön Maria Bielke von Sydow har förmedlat i sina skrivarkurser. De låter sina sinnen och hjärtan öppna sig på ett ohämmat sätt.
  Själv har jag redan anammat ett par av de råd som läsaren erhåller i boken och jag känner att det ger mig mer mod att skriva på ett sätt som jag inte vågat tidigare.

  Jag rekommenderar att du tar chansen till ett författa... Läs hela recensionen

 9. En härlig inspirationsbok
  Holger , 15 september 2015

  Maria Bielke von Sydow har skrivit en härlig inspirationsbok för alla skrivsugna. Hon konstaterar i bokens början att alla har vi något att berätta och hon hjälper oss på traven att ta tag i vårt skrivarintresse. Jag är imponerad av Bielkes konkreta, realistiska och väl beprövade råd. Läsaren får mängder av idéer inom olika sorters skrivande, man får konkreta skrivtips och man får en färdig plan för en skrivarkurs som man antingen kan anordna själv tillsammans med några likasinnade eller man ... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Maria Bielke Von Sydow