Tofvehult : följ med på vår smakresa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2011-09-27
Förlag
Kakor & Monster AB
Medarbetare
Franzén, Kristina (form) / Franzén, Johnny (foto)
Dimensioner
210 x 170 x 13 mm
Vikt
410 g
ISBN
9789197979214
Tofvehult : följ med på vår smakresa (häftad)

Tofvehult : följ med på vår smakresa

Häftad Svenska, 2011-09-27

Slutsåld

Tag plats på den oändliga matresan!
Att laga till en måltid ska vara lustfullt och roligt. Det behöver inte vara svårt och besvärligt, avancerat eller komplicerat. Med den här boken vill vi dela med oss lite av den glädje vi känner inför att laga mat och dela måltiden med nära och kära. Mat kan vara så mycket mer än bara mat, och man kan med enkla medel skapa en måltid att minnas. Allt som behövs är bra råvaror, lite levande ljus och några goda vänner.
Under våra resor tillsammans har vi köpt med oss saker från de platser vi besökt, som vi sedan kunnat använda i köket när vi kommit hem. Traditionella souvenirer i all ära, men de är sällan särskilt användbara och hamnar ofta på en hylla där de står och samlar damm. Vårt japanska porslin fick vi skeppa hem till Sverige, och nu minns vi vår resa dit varje gång vi dukar fram sushi eller lite härlig tempura. Frukostflingorna smakar extra bra i de vackra keramikskålarna från Grekland och julens sill avnjuts av tradition på de handmålade assietterna från Mallorca. Var inte rädd för att använda de vackra saker ni äger, de kan skänka så mycket glädje. Mjölk smakar extra gott i ett glas på fot, falukorven på måndagskvällen blir lite festligare när den serveras på ett vackert fat i skenet från tända stearinljus.
När våra barn var mindre och vi inte kunde resa så mycket eller så långt, då hade vi temaveckor hemma. Ena veckan var det grekisk mat, nästa japansk och veckan därpå var det mexikanskt som gällde. Barnen älskade det och inköpen blev lättare. På det här viset blev vardagen spännande och intressant och vi kunde resa i världen utan att lämna vårt kök.
Välkommen att följa med på en smakresa tillsammans med oss, och glöm inte att man inte kommer någonstans om man inte vågar testa sina gränser!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Tofvehult : följ med på vår smakresa