Spökmackar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2012-04-20
Upplaga
1
Förlag
Tangent förlag
Medarbetare
Jörgel Andersson, Maria (form) / Nerlund, Therese (foto)
Dimensioner
220 x 210 x 8 mm
Vikt
320 g
SAB
629.28609485,Pra
ISBN
9789197984218
Spökmackar (häftad)

Spökmackar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-04-20

Slutsåld

Alla har vi en relation till macken. Full tank, en glasspaus eller en varmkorv har räddat vilken resa som helst. Med bensinbolagen spreds framtidsinriktade former och funktionell arkitektur över hela landet. Mycket av detta försvinner nu i en allt snabbare takt. Sedan sextiotalets slut har 6.000 stationer slagit igen. I Spökmackar presenteras spåren av det som finns kvar. Under ett par år har vi rest genom Sverige och dokumenterat lämningarna efter landets tankställen. Det har varit en resa i estetik, arkitektur, rost, förstörelse, förfall och i viss mån nostalgi. Detta är mackarnas berättelse.

Henrik Nerlund är arkitekturhistoriker och journalist. Han har erfarenhet av att arbeta med arkitekturfrågor och stadsplanering från både offentlig och privat verksamhet. Sedan 2011 är han ledamot av Stockholms skönhetsråd.

Therese Nerlund är medie- och kommunikationsvetare och utställningskurator. Hon har en bakgrund som fotograf och pr-konsult. Idag arbetar hon som stabschef på Landsbygdsdepartementet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spökmackar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar nostalgitrip
    Eva Helander (Tyresö), 30 januari 2015

    Detta är nostalgi på hög nivå för oss som var unga när dessa gamla mackar hade sin storhetstid. Spännande att det verkar finnas en hel del gamla rester kvar av dem. Det gäller bara att veta vad det är man ser. Se med rätt ögon.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Nerlund