Krisen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2013-10-29
Upplaga
1
Förlag
Tangent förlag
Medarbetare
Jörgel Andersson, Maria (form) / Jörnmark, Jan (foto)
Dimensioner
218 x 265 x 13 mm
Vikt
896 g
SAB
K.5
ISBN
9789197984232
Krisen (inbunden)

Krisen

(7 röster)
Inbunden Svenska, 2013-10-29

Slutsåld

Författaren till Avgrunden och böckerna om Övergivna Platser tar återigen med läsaren på en bildrik resa och levererar ett högaktuellt samtidsdokument om avindustrialisering, avfolkning och Europas integrationsproblem.

Jan Jörnmarks bok Krisen är en serie spännande historier om de människor som skapade det moderna Europa. Enrico Mattei, Jean Monnet, Jan Stenbeck, Margaret Thatcher, Sergio Leone, Pedro Orts, Franz Josef Strauss och Günter Schabowski är några av de personer som passerar genom sidorna. Idag är flera av dem nästan bortglömda, men under efterkrigsdecennierna var de på olika sätt avgörande för att forma utvecklingen. I högt tempo berättar Jörnmark historierna som tillsammans ger bilden av kontinentens modernisering och de utmaningar vi nu står inför.

Jan Jörnmark är docent i ekonomisk historia. Succéböckerna om Övergivna Platser har gjort honom till en flitigt anlitad utställare, föreläsare och debattör som ofta förekommer i media på temat globalisering och avindustrialisering. För boken AVGRUNDEN tilldelades han och Annika von Hausswolff Sveriges arkitekters kritikerpris 2012. Året innan fick Jan Jörnmark Lidmanpriset av Bild och Ord Akademin för sitt fängslande sätt att i bild och ord skildra samhällsförändring och förgänglighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Krisen