Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
På pränt Glimmingehus (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2017-06-30
Upplaga
1
Förlag
Triangelhissen
Medarbetare
Sjölin, Anna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
203 g
SAB
uHc
ISBN
9789197987240
Åskflickan (häftad)

Åskflickan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-06-30
95
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Fyra originalberättelser som gjorda för att läsa högt:

ÅSKFLICKAN Jag åkte till Glimmingehus för att ta reda på om det är sant att där spökar. Hänglåset hängde på utsidan. Det gick inte att låsa inifrån. Är det inte konstigt, att man alltid tror att det hemska kommer utifrån? Jag pumpade luftmadrassen. Bara jag somnar kvickt, så är det här snart över.

DOKTORN I HAMMENHÖG Förvirrad av det goda matoset från Gästgiveriet blandade doktorn journalerna. Fel patient dog. -Eller rätt, tänkte doktorn och kände sig utvald. En dag satt en ny patient i doktorns väntrum. -Vem är du? -Jag är döden. Det var doktorns tur.

DRAKBRUNNEN Inspärrad i underjorden med sin nykläckta unge, gjorde fågelmamman det enda hon kunde: sjöng. Ungen växte. -Ta dig ut snabbt, innan du blir för stor! -Men du då, mamma? -Jag kommer efter. Gå nu!

FLICKAN MED GLASHANDEN "Dina händer väntar på en uppgift," hade modern alltid sagt. Hon gick med mjölkspannen till borgen. Stor-Joel stod på backen och högg ved. -Kan din hand se igenom huggkubben? Hon blundade och sträckte ut handen. Stor-Joel sträckte sig efter yxan. Yxan slog ner.

CHRISTINA CLAESSON är professionell berättare, författare, radiopratare, trädsovare. Nu skriver hon ner sina muntliga berättelser. Här är första boken i serien PÅ PRÄNT.
Vi känner Christina Claessons röst från olika radioprogram, bl a Sommar, Tankar för Dagen och som programledare i Retorik i P1. Berättandet är basen i alla hennes olika verksamheter, och kärnan i berättelserna är bilder och det filmatiska. Christina Claesson är en livfull och inspirerande föreläsare som rör sig mellan magi och realism, mellan grishage och slott, mellan rännsten och himmel. Hon har tidigare gett ut t ex Berättarens handbok, en klassiker som lika mycket är en handbok i livsvisdom som i berättarkonst.

www.christinaclaesson.se

Innehållsförteckning:

1. Förord: varför omforma muntligt till skriftligt

2. Åskflickan

3. Doktorn i Hammenhög

4. Drakbrunnen

5. Flickan med glashanden

6. Efterord: Hur berättelserna skapades
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Åskflickan
  2. +
  3. Hunter : dräparhunden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hunter : dräparhunden av Christina Claesson (häftad).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Åskflickan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Härliga berättelser som testats och utvecklats
    Holger , 16 september 2017

    Christina Claesson har hittat ett intressant grepp för sin bok "Åskflickan - Glimmingehus 1". Hon har skrivit ner fyra härliga berättelser som hon skapat och själv framfört inför publik ett flertal gånger. Det har gjort att berättelserna har testats inför publik och successivt utvecklats. Författaren har lyckats att även i skriftlig form använda sig av ett humoristiskt, friskt och ibland mustigt språk. I det avslutande kapitlet beskriver författaren dessutom hur de olika berättelserna kommit ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Åskflickan