Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2013-10-25
Förlag
NCP - New Cosmic Paradigm
Översättare
Andrea Möllenkvist, Arnold Therner
Originaltitel
The Art of Dying
Dimensioner
209 x 147 x 18 mm
Vikt
531 g
SAB
Dokc
ISBN
9789197987929

Att möta döden med tillit och hopp : forskning i medvetandets gränsland

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-10-25
205
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Döden är i högsta grad en naturlig del av livet och angår oss alla, ändå är döden och döendet ett känsligt och svårt ämne, något oundvikligt som man gärna undviker ...

Att Möta Döden med Tillit och Hopp - Forskning i Medvetandets Gränsland - den svenska utgåvan av Peter och Elizabeth Fenwicks mycket uppmärksammade bok The Art of Dying förmedlar en mer positiv och naturlig syn på döden som i förlängningen leder till att vi faktiskt ska kunna "möta döden med tillit och hopp".

Mycket inom nyare forskning tyder nämligen på att livet inte slutar med "döden". Boken belyser studier i dödens och medvetandets gränsland och presenterar fakta som tydligt indikerar att vårt medvetande kan fungera oberoende av den fysiska kroppen och hjärnan. Om detta kan bevisas vetenskapligt leder det förvisso till en helt ny syn på både livet och döden.

Döden är en process och boken ger en värdefull vägledning till oss alla, inte minst till närstående och vårdpersonal. Peter Fenwick M.D., Ph.D., neuropsykiater och internationellt välkänd forskare inom neurovetenskap med fokus på nära-döden-relaterade tillstånd och upplevelser, exempelvis nära-döden-upplevelser, upplevelser i livets slutskede och närliggande områden. Boken som han skrivit tillsammans med Elizabeth Fenwick, bygger främst på Fenwicks omfattande kliniska studier.

Förord av Pim van Lommel M.D., kardiolog, också han en stor auktoritet inom medvetande- och nära-döden-forskning samt bl.a. författare till Consciousness Beyond Life -The Science of the Near-Death Experience.

Nämnda forskningsområde är högintressant att koppla till den Kosmiska Världsbild som den danske intuitionsfilosofen och mystikern Martinus Thomsen framlägger, Martinus Kosmologi. I Martinus och hans elev och samarbetspartner Per Bruus-Jensens arbete, presenteras bland annat en förklaringsmodell till vår evighetsnatur som också beskriver hur vi faktiskt överlever döden. För information se New Cosmic Paradigm NCP X-AIONS: www.newcosmicparadigm.org, här finns också kompletterande material till Fenwicks bok i form av specialbroschyrer som Peter Fenwick utarbetat tillsammans med Sue Brayne i samarbete med The Clinical Neuroscience Division, University of Southampton. Broschyrerna utgör ett värdefullt handledningsmaterial i kontakten med döende både för vårdpersonal och närstående.

Nearing the End of Life - A Guide for Relatives and Friends of the Dying
(I Livets Slutskede - En handledning för släktingar och vänner till döende)
http://www.newcosmicparadigm.org/images/pdf/ENDOFLIFEREL.pdf

End-of-Life Experiences - A Guide for Carers of the Dying
(Upplevelser i Livets Slutskede - En handledning för vårdpersonal som arbetar med döende)
http://www.newcosmicparadigm.org/images/pdf/ENDOFLIFEPROF.pdf

Läs mera: NCP X-AIONS www.newcosmicparadigm.org
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att möta döden med tillit och hopp : forskning i medvetandets gränsland
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att möta döden med tillit och hopp : forskning i medvetandets gränsland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Med stöd från forskningsvärlden
  Evvan, 10 mars 2015

  Känns riktigt bra med en bok i detta ämne som har stöd i och bygger på forskning och mängder av studier.
  (Finns en del litteratur i ämnet som har övrigt att önska)

  Denna bok känns både seriös, den står stadigt och den är fantastisk. Önskar att många kommer att få läsa denna bok! Önskar även att den sprids inom vården för vårdpersonal och att tabun om detta ämne upphör. Många inom vården, och även många andra, har upplevt och varit med om detta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna