Extrema Världar, Om sökandet efter liv i rymden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2013-10-24
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
250 x 176 x 10 mm
Vikt
436 g
ISBN
9789197989329
Extrema Världar, Om sökandet efter liv i rymden (häftad)

Extrema Världar, Om sökandet efter liv i rymden

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-10-24
278
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Astrobiologi kallar vi det vetenskapliga sökandet efter liv i rymden som görs av oss jordbundna varelser på en vanlig planet kring en vanlig sol bland miljarder andra stjärnor och galaxer. Under människans, i universellt perspektiv, korta historia på jorden har hon ofta blickat upp på den stjärnbeströdda natthimlen och undrat över de grundläggande existentiella frågorna: Varifrån kommer vi? Hur började livet? Vad är det att leva? Är vi ensamma?
Astrobiologin är i dag ett snabbt växande mångvetenskapligt forskningsfält i skärningspunkten mellan astronomi, kemi, geologi, biologi och andra vetenskapliga discipliner. Astrobiologer studerar både teoretiska och empiriska frågor som till exempel hur planeter bildas, förekomsten av planeter i andra solsystem, hur livet uppstod och kunde utvecklas på vår jord, och hur liv kan överleva och frodas i extrema miljöer. Den här boken syftar till att beskriva detta nya forskningsfält, dess historia och forskningsfrågor, hur detta sökande går till och vad man har kommit fram till.
Extrema världar har skrivits inom ramen för forskningsprojektet "Astrobiologi. Dåtid, nutid och framtid" vid Pufendorfinstitutet i Lund. Projektledare och redaktör är idéhistorikern David Dunér, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Extrema Världar, Om sökandet efter liv i rymden
  2. +
  3. Universum på glänt : hundra år av svensk astronomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Universum på glänt : hundra år av svensk astronomi av Dan Kiselman, Johan Kärnfelt, Jesper Sollerman (inbunden).

Köp båda 2 för 577 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Dunér