Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2012-06-08
Förlag
Soulfoods
Originaltitel
Green for Life
Dimensioner
215 x 150 x 18 mm
Vikt
380 g
SAB
Qcaf,641.2
ISBN
9789197992619
Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies (häftad)

Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies

(88 röster)  |  Läs 34 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-06-08
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies Kan levereras innan julafton
Efter att ha studerat vilda schimpanser, vilkas DNA är nästan identisk med människans, började Victoria Boutenko undersöka de gröna bladväxternas näringsinnehåll och betydelse för hälsan. De vilda schimpansernas kost utgörs av runt 40 % bladgrönt och de har ett extremt starkt och naturligt skydd mot aids, cancer, hepatit C och andra allvarliga sjukdomar. Hon undrade om bristen på bladgrönt kunde vara den största orsaken till den moderna människans ohälsa? Om vi kan förbättra vår hälsa med bladgrönt, hur kan vi få i oss det på ett enkelt och aptitligt sätt?

Genom en lycklig slump upptäckte Victoria den gröna smoothien när hon mixade bladgrönt tillsammans med frukt och vatten. Nu blev det både enkelt och gott att konsumera stora mängder bladgrönt. Victoria blev överraskad över alla de hälsoförbättringar hon och hennes omgivning upplevde kort efter att de börjat dricka gröna smoothies. De fick mer energi, minskat sötsug, bättre sömn, mer livsglädje, bättre matsmältning och många andra positiva effekter.

Victoria Boutenkos revolutionerande bok har inspirerat hundratusentals människor runtom i världen till ett friskare liv. Denna uppdaterade utgåva innehåller fler recept, nya vittnesmål och ett nytt kapitel om vikten av rätt balans mellan omega 3 och omega 6 i vår kost.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies
 2. +
 3. Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop

De som köpt den här boken har ofta också köpt Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop av Niklas Ekstedt, Henrik Ennart (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 34 recensioner av Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Marianne Johansson, 10 april 2023

  Jag har bara börjat läsa den, men tror det blir väldigt intressant läsning. Man har bara en hälsa och den får man försöka göra det bästa för.

 2. Informativ och inspirerande bok!
  Grönt är skönt, 17 februari 2020

  Boken handlar om hur bladgrönsaker innehåller så många mer nytttigheter än vi har uppmärksammat tidigare. Den handlar också om hur vi kan göra nyttigheterna mer tillgängliga för kroppen och varför. Självklart finns det också avsnitt om hur detta kan hjälpa oss uppnå bättre hälsa. Jag har läst boken 2 ggr samt hittills läst halva boken högt för min familj. Sedan jag läste boken första gången (denna beställning som jag recenserar här är en gåva, min köpte jag för ca ett år sedan) har jag börja... Läs hela recensionen

 3. Wow
  Nina , 29 januari 2020

  Så mycket jag inte visste! Victoria skriver så inspirerande och lättläst så det är svårt att sluta läsa innan boken är slut. Jag har läst högt för min familj för att jag vill att ffa mina barn ska få till sig vetenskapen nu. Jag har köpt en Bosch Vitaboost (highspeed blender) och hela familjen dricker gröna drinkar varje dag. Alla är piggare och friskare (och har tappat några kilon). Jag har fått jobbet att köpa in en så att vi kan dricka gröna smoothies på jobbet och mina kollegor och jag ha... Läs hela recensionen

 4. Revolutionerande.
  Majsan, 23 december 2019

  Det fungerar!
  Tacksam för att jag kommit i kontakt med denna Bok som förändrat mitt och så många andras liv.

 5. Inspirerande läsning om fördelar med grönt.
  Erik Lindström, 26 november 2019

  Jag uppskattade bokens ingående beskrivningen om vad gröna blad faktiskt innehåller, fibrerna och magsyrans betydelse. Tidigare har jag gjort gröna juicer men det har inte känts bra att kasta bort alla fibrer som blir över. Skaffade mig nu en Vitamix efter att ha läst boken och det känns fantastiskt få i sig grönt på ett lättillgängligt sätt. Har över lag börjat äta mer vegetariskt mat och gröna smothies är väligt enkelt att göra. Funkar även vid fasta och jag upplever att det blir lättare undvika sämre matintag.

 6. Fantastisk!
  Snorre Berglund, 13 juli 2017

  Fantastisk bok som alla borde läsa!
  Jag trodde vi levde någorlunda sunt och ekologiskt, men oj vad mycket jag inte kände till!

 7. Suverän bok!
  Nandino, 6 juli 2017

  Lättläst och intressant. Mycket informativ med referenser till både andra böcker och studier. Trovärdig och upplysande. Känner mig synnerligen motiverad att dricka gröna smoothies när jag förstått hur läkande dom är för kroppen. Tog min första idag och den var god. Där jag bor finns tyvärr inte så många olika ekologiska bladgrönsaker att köpa men ogräs i naturen finns det gott om :D

 8. Smoothie
  Kristian Ribberheim, 12 maj 2017

  Jag köpte en mixer efter att ha inspirerats av denna bok. Mixern kom på posten igår så idag har jag inköpslista med mig. Så bra skriven om hur man förbättrar sitt välmående.

 9. Inspirerande bok
  Lena Krånglin, 25 april 2017

  Känns klockren i sina analyser. Jag blev väldigt inspirerad att leva ett sundare liv med gröna drinkar och har redan börjat med detta.

 10. Fantastisk inspiration till ett piggare och friska
  Ulla Pettersson, 20 februari 2017

  Jag har haft och läst boken tidigare men den har förkommit så nu unnade jag mig denna upplaga.
  Den är så inspirerande och jag är igång med mitt mixande. Än så länge med bara ett till två glas per dag men jag kommer att trappa upp. Känner mig mycket starkare och piggare och magen fungerar mycket bättre.
  Kan varmt rekommenderas!

 11. Den här boken förändrar din syn på att äta grönt!
  Veronica, 5 januari 2017

  Boken väcker tankar om vad vi stoppar i oss. En bok jag är så glad att jag både läst, köpt och gett bort. Alla borde läsa den.

 12. Kroppens balans
  Els-Margret Korpi, 13 oktober 2015

  MYCKET BRA BOK. Intressant att läsa om ph balansen. Har alltid haft svårt för gröna bladväxter,i VB bok får man lära hur viktiga de är. Gör nu gröna drinkar varje dag och känner mig mkt piggare, energin har ökat.
  Mvh Gittan

 13. En bok för alla som söker bättre hälsa
  Tini van der Poll Andersson, 30 september 2015

  Den här boken rekommenderas varmt, författaren vet vad hon talar om av egna erfarenheter. Boken är samtidigt lättläst, man får också många goda tips. Rekommenderas till alla som bryr sig om sin hälsa!

 14. Många + till Grönt för livet.
  Carina Zakrisson, 16 juni 2015

  Det här var en mycket inspirerande bok om hälsa, den får en att förstå och att testa på metoden med att tillföra kroppen bra och läkande energi på ett mycket enkelt sätt. Jag började omgående med Victorias rekommendationer. Rekommenderar den gärna till andra . Själv blev jag rekommenderad att läsa boken av en likasinnad som är intresserad av kost och hälsa.

 15. Enkelt och informativt
  Lisa, 25 december 2014

  Jag har läst min bok flera gånger och jag hittar hela tiden ny information som jag inte noterade första gången. Jag uppskattar att den på ett enkelt sätt (med källhänvisningar till forskningsresultat) förklarar varför vi kan förbättra hälsan genom att konsumera klorofyll. Jag dricker minst en halvliter grön smothie om dagen som jag har med mej i en flaska på jobbet och kan ärligt säga att min matsmältning aldrig har fungerat bättre än nu och jag har blivit mycket piggare. Jag riktigt längtar ... Läs hela recensionen

 16. inspirerande och saklig
  Birgitta L, 7 november 2014

  Mycket bra och lätt tillgänglig information. Gav inspiration att föra in mycket bladgrönt och frukt i vardagen, riktigt gott när det mixas. Och så bra det känns.

 17. Ingen inspirerande receptbok precis !
  Kakan, 30 oktober 2014

  Trodde att boken skulle innehålla fler recept än den gjorde. Recepten bestod av 13 sidor på slutet av totalt 221 sidor. Inga bilder överhuvudtaget, mycket tråkig layout. Man får nog redan från början vara väldigt övertygad om ämnet-bladgrönt, för att uppskatta den här boken.

 18. Inget för mig
  Madelen, 20 oktober 2014

  Tyckte boken var svår att förstå om man inte är så påläst om kroppen, näring. Detta är nog ingen bok för nybörjare i ämnet.

 19. Mycket intressant läsning!
  Sweetie, 8 september 2014

  Mycket känns vettigt och "sunt förnuft". Intressant att läsa om de olika forskningsrönen. Kostråden känns också vettiga - "back to basic"

 20. Ta kommando över din egen hälsa!
  Marixingen, 13 augusti 2014

  En inspirerande bok som visar att vi med små medel kan påverka vår hälsa och återfå välbefinnande! Trots en ibland lite övertygande ton i texten så känner jag mig ändå inspirerad att dricka gröna drinkar. En gedigen samling recept från lättdruckna lite sötare drinkar till mer beska. Jag drinkar numera nästan varje morgon!

 21. Mycket intressant och lärorik bok.
  Marie Molin, 6 maj 2014

  Fått så mycket mer kunskap och tips för hur man kan få i sig nyttiga grönsaker och frukter och därigenom hålla sig friskare!

 22. Friskare liv med Victoria Boutenkos bok..
  Kerstin Anna-Lena Häll, 28 februari 2014

  Aldrig förr har levnadsstandarden varit högre än nu. Ändå verkar inte känslan av livskvalitet ha ökat ihop med den. Snarare har den minskat så vi knaprar lyckopiller, shoppar, spelar, överäter och svälter oss - allt i hopp om att må bättre. Innan vi adresserar det underliggande grundproblemet kommer vi fortsätta jaga vår egen svans och undra hur vi ska få till livet.
  Men sen den här boken kom in i mitt liv som bygger på många års studier av bla...chimpanser. hur dom lever och äter...
  ... Läs hela recensionen

 23. Vilken fantastisk AHA upplevelse för gröna drinkar
  Monica, 11 februari 2014

  Bra och intressant skrivet om bladgrönts nytta för oss människor! Victoria berättar bland annat om hur hon experimenterade sig fram till gröna smoothies för att få i sig mer bladgrönt utan att behöva tulla på smaken. En fantastisk upptäckt att man kan gömma dem bland frukt och bär och få super nyttiga och samtidigt jätte goda drinkar. Bra gjort!

 24. Mycket bra bok! Jag har fått en ny syn på hälsa och...
  Kristina P, 17 januari 2014

  Mycket bra bok! Jag har fått en ny syn på hälsa och skall börja med en ny kost. Recepten är enkla och goda och jag har redan börjat med att äta smoothie. Tyvärr lite få recept, men det är lätta att få fler på nätet, men informationen kring hälsa och kost är intressant. Läsvärd bok.

 25. Denna bok är ett måste om du vill förstå mycket...
  Lena Kristensson, 5 november 2013

  Denna bok är ett måste om du vill förstå mycket viktiga aspekter av vad det är som gör att du mår bra. Jag ger den som present till mina vänner. Otroligt läsvärd! Man blir så tacksam att det finns människor som Victoria Boutenko som går på djupet och letar efter vad det är som ger hälsa - i motsats till dem som bara forskar för att hitta kemikalier som kan dämpa symtom.

 26. Fantastiskt bra! Jag har alltid ätit mycket grönsaker...
  Linda Ohlsson, 30 oktober 2013

  Fantastiskt bra! Jag har alltid ätit mycket grönsaker och gärna grönt, men visste inte hur ännu mer nyttiga de blev då man mixar dem. Nu går det inte att vara utan de goda gröna smoothies.
  Jag har blivit piggare, sover bättre och har bättre hy.
  Läs den! Du kommer att bli inspirerad av att prova.

 27. LÄTTLÄST och LÄRORIK!!!!!! Den gör verkligen skäl...
  Netis, 25 oktober 2013

  LÄTTLÄST och LÄRORIK!!!!!!
  Den gör verkligen skäl till underrubriken "INSPIRATION till ett friskare liv!!!!!!
  Recepten går att använda rakt av och de är dessutom lätta att ändra....
  Mitt bästa köp på länge

 28. En unik bok om kost och en ny kunskap grundad i...
  marie, 22 augusti 2013

  En unik bok om kost och en ny kunskap grundad i vetenskap.
  Har följt kostråden i snart ett år och kan konstatera att jag ser yngre ut och mår mycket bättre
  på många sätt. Rekommenderas varmt!

 29. Mycket inspirerande och lättfattlig även för någon som...
  marianne h, 22 juli 2013

  Mycket inspirerande och lättfattlig även för någon som inte är så insatt i grön-vågen. Har sedan jag läst boken mixat varje dag och mår mycket bättre på alla sätt.

 30. Då vi odlar nästan allt själva, så boken bekräftar att...
  Sture Andersson, 11 juli 2013

  Då vi odlar nästan allt själva, så boken bekräftar att ät grönt och må bra,
  Vi fick tips om boken av vänner och lånade den först på bibblan, nu kan vi läsa den när andan faller in.

 31. Kommer att använda smoothies som en kompliment och...
  Mariel McBride, 21 juni 2013

  Kommer att använda smoothies som en kompliment och inte äta bara det. Klarar nog inte av att leva på bara smoothies eller rawfood.

 32. Jag tycker att den här boken är såå bra. Den har gett...
  Anette Billberg, 21 juni 2013

  Jag tycker att den här boken är såå bra. Den har gett mig en kick till att börja göra gröna smoothies och att grönt är så viktigt för hälsan. Jag talar varmt om boken till vänner.
  Jag har även köpt en till bok för att ge bort till en vän. Rekommenderar den starkt!

 33. Den är bra med tabeller över näring, vitaminer och...
  jeanette karlsson, 13 juni 2013

  Den är bra med tabeller över näring, vitaminer och mineraler men tycker att för stor del av boken utgörs av andras historier kring hur deras liv förbättrades.

 34. Lätt och supergott!
  resmadde, 6 november 2012

  Läste denna bok med stort intresse. Har nu börjat göra gröna smoothiesar varje dag och tycker det känns bra. För mig har smoothiesarna inneburit att jag blivit sugen på att äta mycket mer grönsaker. Jag har börjat sova bättre och hyn har också blivit bättre, plus att jag känner mig piggare. Dessutom är dom goda! Men se till att ha en mixer på över 1000 watt som klarar av att mixa salladsbladen. Finns under tusenlappen på bla elgiganten.

Visa alla 34 recensioner

Fler böcker av Victoria Boutenko