Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2014-11-10
Förlag
Soulfoods
Översättare
Eva Trägårdh
Originaltitel
Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself
Dimensioner
216 x 150 x 26 mm
Vikt
528 g
SAB
Vna,Vml
ISBN
9789197992640
Medvetandet är starkare än mediciner (häftad)

Medvetandet är starkare än mediciner

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-11-10

Slutsåld

"Tänk om jag berättade för dig att det minst viktiga för din hälsa är att ta hand om din kropp ... och att det finns andra faktorer som är viktigare för att du ska vara riktigt frisk och vital? Tänk om nyckeln till hälsa inte bara handlar om att äta näringsrik mat, motionera varje dag, sova åtta timmar, ta dina vitaminer, balansera hormonerna eller gå på regelbundna hälsokontroller? Naturligtvis är alla dessa faktorer viktiga, och till och med avgörande för att optimera din hälsa. Men tänk om det finns något annat som är ännu viktigare? Tänk om du besitter kraften att läka din kropp bara genom att förändra dina tankar och känslor?"

Så inleder läkaren Lissa Rankin sin bok Medvetandet är starkare än mediciner - vetenskapliga bevis för att du kan läka dig själv. När hennes egen hälsa började svikta förstod hon att det var något som saknades i den traditionella sjukvården: ett erkännande av kroppens inneboende förmåga att reparera sig själv, och kunskap om hur vi kan använda medvetandets kraft för att aktivera den förmågan. 

Lissa Rankin började söka den information hon saknade och upptäckte att forskarna under 50 års tid faktiskt redan bevisat att kroppen kan läka sig själv. I kliniska försök kallas det för placeboeffekten. Men många patienter som behandlas med placebo blir verkligen friska. Det sitter inte bara i huvudet. Det är faktiskt möjligt att läka kroppen genom sina tankar och övertygelser.

I boken lägger författaren även fram forskningsresultat som bevisar att ensamhetskänslor, pessimism, depression, rädsla och oro skadar kroppen, samtidigt som nära relationer, tacksamhet, meditation och kreativt skapande aktiverar kroppens självläkningsprocesser. Du kommer snart att:
* Förstå luckorna i den västerländska medicinen och hur du kan överbrygga dem.
* Upptäcka en ny och radikal modell för hälsa och välbefinnande som bygger på vetenskaplig forskning.
* Ställa diagnos på obalanserna i ditt liv på områden såsom andlighet, livsmiljö, kost och relationer som kan ligga till grund för dina hälsoproblem. 
* Lära dig hur du kan aktivera kroppens självläkande kraft.
* Skriva ut ett ditt eget recept med en tydlig handlingsplan för att göra din kropp redo för mirakel.

Dr Lissa Rankin är läkare i integrativ medicin, författare, föreläsare och konstnär som brinner för att förändra dagens sjukvård.

"Så glädjande det är att se att nästa generation läkare håller på att vakna och få insikt om det jag kallar för den äkta läkekonsten och den sortens vård där man erkänner att människor faktiskt besitter förmågan att uppnå läkning och hälsa."  Christiane Northrup, M.D. författare till bästsäljaren Women"s Bodies, Women"s Wisdom.

"Dr Rankin visar på ett nytt sätt att kombinera framstegen i vår moderna forskning med hjärtats visdom."  Martha Beck, Ph.D., författare till Finding Your Way in a Wild New World
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Medvetandet är starkare än mediciner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tunggrodd
  mormor, 16 februari 2017

  Vill ha konkreta råd om hur jag skall gå tillväga, ingenting sådant fanns.Väldigt tung att läsa, svår att komma in i.

 2. Klart läsvärd!
  Bokälskare, 29 juni 2016

  Intressant läsning om hälsans betydelse och hur inställningen till sjukdom kan avgöra hur man mår. Författaren verkar initierad och kunnig. Beskriver forskningsläget och har ordentligt med källhänvisningar. Presenterar bevis för att psyket kan påverka kroppen.

  Söker man däremot råd om hur man ska göra rent konkret för att stärka sin hälsa, får man leta vidare.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Medvetandet är starkare än mediciner