Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2012-09-10
Upplaga
1
Förlag
Prodicta förlag
Dimensioner
247 x 165 x 10 mm
Vikt
287 g
ISBN
9789197993234
Snacka skandinaviska (häftad)

Snacka skandinaviska

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-09-10
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om du någon gång har tyckt att det är problematiskt när måste du kommunicera med danskar och norrmän på jobbet eller privat, så är det här boken för dig. Den ger användbara tips och råd oavsett om du som svensk jobbar i Danmark eller Norge, eller bara är nyfiken på danska och norska. Här får du veta det viktigaste när det gäller våra skandinaviska grannspråk och lära dig ord att se upp med.

Snacka skandinaviska pekar också ut några kulturella skillnader som är bra att känna till. Du kan till exempel sluta att undra varför dina norska vänner skruvar på sig när du använder ordet pula, och varför din danska kollega inte hänger på när du vill gå och fika. Du kan också känna dig trygg i att om en dansk kallar dig sej, alltså seg, så är det avsett som beröm - inget annat. Annat nyttigt att känna till är varför en norrman kan tycka att en bra film är snål.

Boken är skriven av Birgitta Lindgren och Anitha Havaas, båda med lång erfarenhet av skandinavisk kommunikation. Birgitta har arbetat med nordiskt språksamarbete i snart 40 år och Anitha, som flyttade från Norge till Sverige som ung, vet hur det känns att möta ett grannspråk i vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snacka skandinaviska
  2. +
  3. Norstedts Skandinaviska Ordbok : 12.000 Uppslagsord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norstedts Skandinaviska Ordbok : 12.000 Uppslag... av Birgitta Lindgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Norstedts Skandinaviska Ordbok : 12.000 Uppslagsord

    Birgitta Lindgren

    Släcker en dansk brandmand bränder? Ska man bli glad om man blir kallad raring av en norrman? Svaren får man i denna ordbok, som innehåller ord som kan vålla bekymmer vid kontakter mellan de skandinaviska länderna. Det kan vara ord som bara finns ...