Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2017-01-01
Upplaga
1
Förlag
Prodicta förlag
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789197993272
Uppdrag textgranskning. En bok om att förbättra andras texter. (häftad)

Uppdrag textgranskning. En bok om att förbättra andras texter.

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2017-01-01
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Uppdrag textgranskning är en praktisk handbok för dig som arbetar med att förbättra andras texter - allt från att korrekturläsa till att göra större förändringar i språket och dispositionen. Boken tar på ett systematiskt sätt upp vad du behöver tänka på, oavsett om du kommer in i en verksamhet som konsult eller om texten är en kollegas eller en students.
I boken får du många konkreta tips på hur du löser olika slags problem i texter och hur granskningsarbetet blir effektivt. För att kunna göra en bra textgranskning behöver du nämligen inte bara språkkunskaper. Du behöver även kunna sätta gränser, formulera argument och hantera kritik.
Författarna diskuterar också själva uppdraget, med frågor som Vad är en bra text? och Vem ska vara nöjd med resultatet av en granskning? Boken passar därför även dig som beställer textgranskningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppdrag textgranskning. En bok om att förbättra andras texter.
 2. +
 3. Myndigheternas skrivregler. Åttonde upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myndigheternas skrivregler. Åttonde upplagan av Språkrådet (häftad).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Uppdrag textgranskning. En bok om att förbättra andras texter.. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och informativ
  Emelie Nestor, 18 november 2020

  Boken berättar på ett lättläst och informativt sätt om hur man granskar texter professionellt. Den är väldigt praktiskt inriktad, så du som vill ha mer teori behöver kanske komplettera med annan läsning. Men just tack vare denna praktiska inriktning passar boken både till den som "bara" har ett intresse för att granska texter och för språkvetaren.

 2. Över förväntan!
  Maria Ståhl Jons, 30 januari 2020

  Jag hade, utifrån mina fördomar, befarat en lite trist och tung faktaspäckad handbok som skulle vara svår att ta sig igenom, men ack så jag bedrog mig! Lättläst, tydlig och med många bra exempel ur verkliga livet. Lite färg hade dock piggat upp och gett boken högsta betyg.

 3. Kunnigt, begripligt, intressant
  Johan, 22 januari 2020

  Jag har läst mängder av böcker om skrivande och textgranskning, och det här är definitivt en av de bättre. Boken innehåller många direkt användbara råd, och ger samtidigt en god teoretisk bas för råden.

 4. En toppenbok!
  Ulrica, 30 oktober 2018

  En lättläst och funktionell bok som är väldigt praktiskt utformad. Jag kommer ha stor nytta av den i mitt arbete som textgranskare.

 5. Mer än läsvärd!
  F Parman, 4 maj 2017

  Efter att jag samlat på mig skrivmetoder/regler under mer än 70 år känns det upplyftande att kunna vädra ut allt gammalt ur bagaget.
  Boken har en bredd som väl täcker min referensram och mitt behov som skribent.
  Det är en styrka att som skribent kunna ta del av det som är viktigt ur textgranskarens perspektiv.
  För mig är det viktigt att boken alltid finns i närheten.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Juristens skrivhandbok

  Helena Englund Hjalmarsson, Anki Mattson

  Boken är både skrivhandledning och uppslagsbok för alla som skriver texter med juridisk anknytning eller juridiskt innehåll. Den ger dig de grundläggande reglerna för disposition och språklig stil i modernt juridiskt skrivande och ger praktiska ti...