Bar Domino (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2012-10-25
Förlag
Outdoorbooks
Dimensioner
235 x 152 x 15 mm
Vikt
424 g
SAB
Hc
ISBN
9789197996020
Bar Domino (kartonnage)

Bar Domino

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2012-10-25

Slutsåld

Viltforskaren Carl-Fredrik von Ulvenstam har fullt upp med att få rätsida på sitt eget liv. Efter att ha sluppit ut från fängelset har han tack och lov fortfarande sitt jobb på Grimsö viltforskningsstation kvar, men hans far har tagit livet av sig, det stora släktgodset går nätt och jämt runt och hans ex-flickvän, samiskan Anna Persson, har en god anledning att hata honom. När han ber henne att följa med honom till en rovdjurskonferens i USA så att de får en chans att tala ut om saker och ting, är han lycklig att komma därifrån med livet i behåll.

När ett mejl från mallorcanska Palma visar nytagna bilder på någon som är mycket lik hans döde far blir han förbryllad och lite skakad. När sedan Miljövårdsverket ringer och ber honom kasta sig iväg till Mallorca för att ta reda på om det verkligen är svenska vargar som till fårböndernas fasa har hittats i bergen där, tror han först inte att det är sant. När det dessutom visar sig att hans älskade Anna i egenskap av veterinär ska följa med på resan, börjar marken gunga under Carl-Fredriks fötter.

Hur hamnade vargarna egentligen på Mallorca? Vem har flyttat dem dit, och varför? Hur kommer det sig att hans pappa nu verkar vandra i samma branta berg? Och vad har djuren för koppling till den vackra gamla släktgården hemma i Östergötland? Eller med en prydligt styckad människokropp i jämtländska Kallsjön? Svaren leder bakåt i tiden, till general Franco och det spanska inbördeskriget som på något sätt har fått återverkningar i de djupa Kolmårdsskogarna.

Det förflutna påverkar framtiden på många sätt i denna mustiga berättelse av författaren och journalisten Johan Lewenhaupt. Boken är hans första roman och den inledande delen i en trilogi om jägare, vargar och korruption. Enligt författaren har största delen av det som utspelar sig i boken också hänt i verkligheten. Det får läsaren att fundera över hur rovdjurspolitiken i Sverige bedrivs, samtidigt som intrigen tätnar i jakten på det som döljs bakom propra fasader i maktens korridorer

OM FÖRFATTAREN
JOHAN LEWENHAUPT, född 1961, är författare och journalist med lång erfarenhet av jakt och vilt. Efter att ha skrivit för olika jakt- och friluftslivsmagasin samt dags-, kvälls- och veckopress debuterade han som författare med boken Rovdjur. Boken, som han skrev tillsammans med Magnus Elander och Staffan Widstrand, utsågs av Världsnaturfonden WWF till 2003 års Pandabok. Sedan dess har Johan skrivit en rad böcker om jakt och vilt, t.ex. Hjortarvet och Jaktens eldsjälar. Förra året kom hans första roman, Bar Domino, där en spännande mordberättelse vävs samman med jakt, politik och ett mörkt förflutet.

Tillsammans med hustrun Gendery och de tre barnen Claes, Caroline och Louise driver Johan släktgården Lyftinge Säteri utanför Sparreholm. I mitten av 2000-talet bodde hela familjen på Mallorca en ö där Johan inte bara mår bra, utan också arbetar effektivare. Trots att hela familjen numera har flyttat tillbaka till Sverige har han en liten skrivarlya på ön som han besöker ett par gånger om året.

Det är också med Mallorca som Johan är aktuell under våren 2013. I Mallorca Outdoor beskriver han på ett levande och lockande sätt sina egna erfarenheter av en ö som har enormt mycket mer att erbjuda än sol och bad. Vandring, cykling, golf och andra aktiviteter eller läcker mat och kvalitetsviner här finns något för alla. Den som likt Johan och hans familj vill prova på att bo på ön under en längre tid får veta mer om öns skolor, vad man bör tänka på vid bostadsköp och mycket, mycket mer. Den som nöjer sig med att lära sig mer om ett spännande resmål kan njuta av många andra spännande kapitel, rikt illustrerade med bilder av fotografen Jan Pontho.

Andra böcker av Johan Lewenhaupt:

Rovdjur, 2003, Max Ströms förlag
Den lilla boken om vargen Ylva, 2003, Egmont
Den lilla boken om björnen, 2003, Egmont
Hjortarvet, 2008, Setterns förlag
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bar Domino