När en trollkarl dör (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2015-09-26
Förlag
Trolltrumma
Medarbetare
Salmose, Niklas (red.) / Andréasson, Daniel (form)
Dimensioner
205 x 146 x 10 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789197996877

När en trollkarl dör

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-26
166
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"- Jag tror att det kommer en dag då du inte behöver ha den rädda flickan i dig, säger Ricardo med låg röst och ser henne hastigt i ögonen. Det kommer nog att ta tid men den kommer. Jag vet att det varit så för många jag mött.

Hon ligger kvar och låter Ricardos ord smälta på tungan. De rinner sakta ner i henne. Kanske kommer en dag då hon kan känna att det är som han säger. En dag då det inte finns några vargar och fjärilsflickan bara är en flicka i en blommig sommar klänning som gungar högt och ingen lyfter ner henne och bär henne till ett hus där ingen mamma är hemma."

Ur "När en trollkarl dör"

Sara växer upp med en pappa som är magiskt underbar och sam tidigt opålitlig, en trollkarl. Genom sitt trollspö strör han fantasi fulla berättelser över henne, men med samma trollspö kan han också trolla bort all trygghet. Då lever Sara i ett fasans landskap. Hon kan söka skydd hos vuxna utanför familjen, på så sätt överlever hon trots de allvarliga skador hon åsamkas. Som vuxen lever hon ett dubbelliv: på ytan en duktig läkare och på insidan med ett kaos som brakar loss när patienter väcker minnen hos henne eller när hon närmar sig en kärleksfull man.

Anna Åhman har arbetat som barn- och ungdoms psykiater. I boken "När en trollkarl dör" visar hon en förståelse för barnets utsatthet i en missbruksfamilj och dess konsekvenser i vuxen ålder. Den är en
blandning av erfarenheter från möten med patienter och en upp diktad historia. Där finns även stråk av författarens egen erfarenhet av att ha vuxit upp med en trollkarl.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När en trollkarl dör
  2. +
  3. Vi barn i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi barn i Underlandet av Ellen Kellman (inbunden).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När en trollkarl dör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rakt in i hjärtats innersta rum
    Semeli, 8 februari 2016

    Saras historia slår mig hårt in i mina innersta vrår, samtidigt som den klappar mig mjukt över axeln. Detta är inte endast en slående och viktig historia som lyfter skamtäcken, den är en konstnärlig skatt. Anna lyckas fånga både smärtan och kärleken som Sara näst instill kastas omkring i, och när hon väl blir sedd och hörd skildras hennes resa ut ur hennes post-traumatiska stress efter att ha levt med en trollkarl. Denna borde alla läsa!!

Visa alla 1 recensioner