Imagining the audience : viewing positions in curatorial and artistic practice (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2013-01-08
Upplaga
1
Förlag
Art and Theory
Översättare
Bettina Shultz, Astrid Trotzig, David Ames Curtis, Marianne Tufvedsson
Originaltitel
Imagining the Audience
Medarbetare
Malasauskas, Raimundas (förf.) / Njami, Simon (förf.) / Pousette, Johan (förf.) / Warsza, Joanna (förf.) / Wik, Annika (red.) / Malm, Magdalena (red.) / Praun, Sandra (form)
Dimensioner
210 x 148 x 20 mm
Vikt
507 g
SAB
Ia,701
ISBN
9789197998550
Imagining the audience : viewing positions in curatorial and artistic practice (häftad)

Imagining the audience : viewing positions in curatorial and artistic practice

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-01-08
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Imagining the Audience - Viewing Positions in Artistic and Curatorial Practice Hur föreställer sig konstnärer och curatorer publiken i sitt arbete? Hur väver de in bilden av den enskilda åskådarens mentala, kroppsliga och känslomässiga upplevelse i produktionen av konsthändelsen och på vilka sätt påverkar dessa föreställningar de färdiga konstverken eller utställningarna. Vilka nya infallsvinklar är användbara för att förklara de förändringar vi ser på konstfältet och de ny åskådarpositioner som de för med sig? Detta är några av de frågeställningar som ligger till grund för Imagining the Audience. Boken fokuserar på den roll föreställningen om publiken spelar i konstnärlig och curatoriell praktik, såväl i utveckling av koncept och idéer som i den konkreta produktionen av konstverk och utställningar. Den är ett försök att ringa in ett förhållningssätt till publik i samtidskonsten som skiljer sig från pedagogik och kommunikation som processer som tar vid efter produktionen, och istället lyfta fram den enskilda åskådarens upplevelse som konstnären och curatorn bär med sig under hela den kreativa processen. Redaktörer: Magdalena Malm och Annika Wik Deltagare i boken: Kader Attia, konstnär Phil Collins, konstnär Jacquelyn Davis, skribent, konstkritiker Clarie Doherty, skribent, curator Lundahl & Seitl, konstnärer Raimundas Malasauskas, konstnär, curator Magdalena Malm, curator Simon Njami, curator Johan Pousette, curator Joanna Warsza, curator Annika Wik, filmteoretiker Boken är ett samarbete mellan Riksutställningar och Mobile Art Production, och ges ut av förlaget Art and Theory. Språk: Svenska och engelska Grafisk form: Sandra Praun
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Imagining the audience : viewing positions in curatorial and artistic practice
  2. +
  3. The distant sound

De som köpt den här boken har ofta också köpt The distant sound av Susan Philipsz, Jacob Fabricius, Lars Kaerulf Möller, Tomas Nilson, Anita Larsson Modin (häftad).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Imagining the audience : viewing position...