I Bosnien finns inga raka vägar - En reportageresa genom ett ungt land (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2013-12-01
Upplaga
1
Förlag
Apelöga
Medarbetare
Wik, Per (form) / Haglund, Adam (foto)
Dimensioner
200 x 152 x 12 mm
Vikt
424 g
ISBN
9789198002515
I Bosnien finns inga raka vägar - En reportageresa genom ett ungt land (häftad)

I Bosnien finns inga raka vägar - En reportageresa genom ett ungt land

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-12-01

Slutsåld

Hur är det att växa upp i ett land där decenniegamla konflikter fortsätter att prägla vardagen? Ett land som är starkt segregerat och där skolväsendet på många håll är utformat så att det snarare förstärker än överbryggar motsättningarna?

Marina Ferhatovic, Adam Haglund och Emma Jönsson for till Bosnien för att ta reda på hur det unga landet mår. Denna bok är resultatet av deras resor.

Boken är en reportagebok i text och bild; den består av 20 reportage, illustrerad med ett 50-tal fotografier.

"Det här är en bok om ett ungt land som försöker stå på egna ben. Den handlar i första hand om människor som levt större delen av sina liv efter kriget men som tvingas leva med dess konsekvenser. De är kroater, bosniaker, serber men också feminister, aktivister, hercegoviner, bosnier och andra som vägrar att definiera sig utifrån sin etnicitet. De tillhör generationen som står vid ett vägskäl: de kan låta gamla oförrätter gå i arv eller försöka bryta med det förflutna och se framåt."(ur författarnas förord)

"Nu härskar återigen okunskap och ointresse. Det är illavarslande. Återigen har krig och konflikter konserverats. Och konserver som får jäsa alltför länge exploderar.Det finns därför starka skäl för att läsa på. Den här boken är en god början." (ur Per Svenssons förord)

Bokens författare, Marina Ferhatovic, växte upp i Bosnien men flydde till Sverige med sin familj när hon var 13 år. Hon är idag frilansjournalist och bor i Göteborg.

Adam Haglund har fotograferat till boken. Han är fotojournalist och grundare av Fotobyrån Apelöga i Malmö. Sedan mitten av 2000-talet har han gjort otaliga reportageresor till Balkan.

Emma Jönsson har varit projektets researcher och samordnare. Hon är statsvetare och balkankännare, har bott flera år i Zagreb och Sarejevo, och har i flera års tid engagerat sig i Bosniens utveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I Bosnien finns inga raka vägar - En reportageresa genom ett ungt land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant om Bosnien
    Jan Hellman, 2 april 2014

    Har varit i Bosnien två gånger med över 20 års mellanrum. Boken ger en oroande bild av utvecklingen i ett land som har väldigt svårt att utvecklas och finna sitt hjärta. Men som tur är finns det också positiva tecken.

Visa alla 1 recensioner