Tjäder : bland skogsbruk, rävar och andra jägare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2014-12-08
Förlag
Malou K Media
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
743 g
SAB
Uggk
ISBN
9789198006292
Tjäder : bland skogsbruk, rävar och andra jägare (inbunden)

Tjäder : bland skogsbruk, rävar och andra jägare

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-12-08

Slutsåld

Eric Ringaby är välkänd inom forskningen på skogsfågel. Efter utbildning till viltmästare hamnade han vid Skogshögskolan i Garpenberg och hade dessa skogar som arbetsplats i drygt 35 år. Mycket tid ägnades åt insamlande av data till tjäderforskningen. Efter hand vidgades vyerna och fältarbetet har i slutändan omfattat nästan hela Sverige.
Här kan du bland annat läsa om tjädern och spelplatserna, olika forskningsprojekt och inventeringar, om goda år och dåliga år, var tjädrarna trivs, om att bli fosterpappa åt tjäderkycklingar, debatten om gammelskogen och Den Stora Döden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tjäder : bland skogsbruk, rävar och andra jägare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Tomas Åbyhammar, 15 oktober 2018

  Boken redogör för en gedigen forskargärning med rötter i historiska förhållanden. Naturens dynamik och arternas samspel skildras under lång tid. Motsatsförhållandet till dagens härskartekniker med ursprung hos städernas självgoda elit beskrivs och hur önsketänkande i samhällsdebatten övertrumfar både vetande och logik.

 2. Skogsfågel
  Chang, 25 juni 2015

  Jag har läst många artmonografier och även andra om tjäder men denna bok sticker ut positivt. Att författaren har så mycket kunskap både praktisk och teoretiskt bidrar till detta. Han blandar praktikerns erfarenheter med forskningens krav på kunskap på ett lysande sätt. Dessutom så delar han med sig av sina egna åsikter om hur och varför tjädern ökar och minskar.

 3. Intressant bok om ett långt forskarliv i skogen.
  Mats Rönnberg, 18 mars 2015

  Här får man lära sig allt om tjädrar och mycket annat som rör skogen. Välgörande att få en personlig syn på skogs- och miljöfrågor. Inte särdeles politiskt korrekt.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Tjäder : bland skogsbruk, rävar och andra...