Massor av pocketfynd
Gatukatten Bob (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gatukatten Bob (del 1)
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2013-08-09
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
A street cat named Bob
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
486 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789198007589
Gatukatten Bob (inbunden)

Gatukatten Bob

(135 röster)  |  Läs 40 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-09
154
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

Gatukatten Bob är en rörande och upplyftande berättelse som går rakt in i hjärtat på alla som läser den.

Bob har hänfört London som ingen annan katt sedan Dick Whittingtons dagar London Evening Standard

Hjärtevärmande berättelse med ett hoppets budskap Daily Mail

En insikt i det orättvisa livet på gatan som är både frustrerande och livsbejakande Tom Cox, The Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 40 recensioner av Gatukatten Bob. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vill fortsätta läsa!
  Vinielle, 5 april 2017

  Jag har i skrivande stund inte läst ut boken ännu, men nästan halvvägs in i boken kan jag inte få nog! Boken är skriven på ett sådant sätt att man knappt kan lägga ifrån sig den. Man förundras över förhållandet mellan katt och människa och jag är glad att jag köpte hem bok 2 i serien samtidigt så jag inte slipper att vara utan Bob riktigt ännu. Rekommenderas varmt!

 2. Gatukatten Bob - en otrolig historia
  Ingrid Bonde, 11 maj 2016

  En helt fascinerande relationsberättelse mellan katt och person.Inte nog med att de visar varandra sin kärlek-katten överraskar gång på gång med till synes överlagd handling.Ofattbart!Även spännande när omständigheterna strular till det för James och Bob.Läs och må bra!!

 3. En helt ljuvlig feelgood-roman
  Rosetta, 10 april 2016

  om en hemlös kille och en hemlös katt som hittar varandra på Londons gator och blir bästa kompisar. Rekommenderas varmt till alla kattälskare och alla som längtar efter hopp och värme i en kall värld.

 4. En underbar bok som alla borde läsa

  Båda böckrerna om James och gatukatten Bob är helt underbar läsning, riktiga feel-good böcker, som handlar om människa och djur och vad det kan göra för någon som verkligen behövde det, rekommenderas varmt

 5. En bok att bli glad av

  Rekommenderar den här boken till alla, men kanske särskilt den som själv upplevt svårigheter och behöver en solstråle i tillvaron. Det enkla språket känns äkta. Jag tror också att denna typ av böcker kan bidra till ökad medkänsla och motarbeta fördomar mot samhällets utsatta.

 6. En man och en katt räddar livet på varandra
  Pia, 12 november 2015

  Gatukatten Bob är berättelsen om en man, James Bowen, och en katt, som fick heta Bob, som räddade livet på varandra. Det är en helt underbar berättelse som har flera bottnar och dimensioner.
  Det handlar om en ung mans kamp mot missbruk och hemlöshet. Det handlar om människors fascination av den relation James och Bob har med varandra. Det handlar ibland om bristande medkänsla hos förbipasserande när James antingen spelar och sjunger som gatumusikant eller senare som tidningsförsäljare av... Läs hela recensionen

 7. Helt underbar sannhistoria
  Mona-Britt Ljustell, 1 september 2015

  En underbar bok om två mycket underbara personligheter, katten Bob och James Bowen. Jag var så lycklig så länge det fanns något blad kvar att läsa i boken, vill bara läsa mer om dem.Jag skulle vilja träffa dem och förklara hur imponerad jag är av James som lyckas ta sig ur sitt missbruk. Han hade mycket motgångar på vägen. Sen är jag en galen kattälskare så det passade mig bra. Men jag vill läsa flera böcker.

 8. Mycket köp/läsvärd

  Boken är mycket bra ,speciellt om man har katt som husdjur själva....Man inser vad ett husdjur kan betyda för en utsatt person i samhället.

 9. Underbar bok
  Ulrika Olsson, 10 juni 2015

  Ska du bara läsa en bok i år, så välj denna!. Du kommer inte att ångra ditt köp.
  En värklig hjärtevärmare.

 10. Helt fantastisk!
  Maria Bäckström, 22 maj 2015

  Helt fantastisk bok om James och katten Bob!
  En riktigt bladvändare där man får följa dom genom det tuffa livet på gatan och hur den lilla katten får honom att komma på bättre vägar. Man blir glad och berörd av att läsa den. Kan varmt rekommenderas!

 11. En läsvärd bok
  Lena Ericsdotter, 7 maj 2015

  Helt underbar bok. Fint skriven. Ville inte att den skulle ta slut. Den ger en inblick i det svåra livet på gatan och en livslång vänskap och kärlek mellan Bob och James

 12. En riktigt feel-good bok
  Johanna , 10 mars 2015

  Gripande och hjärtevärmande historia. Lättläst bok som är fantastiskt svår att lägga ner när man väl börjat läsa! Är man en kattälskare är detta en måste-läsa bok!

 13. Underbar,fantastisk
  Per.Åke Lindkvist, 22 januari 2015

  En underbar bok.Två fantastiska händelser. Dels att James klarade att bli drogfri. STARKT. Dels det underbara att han tog hand om katten och gav Bob ett kärleksfullt hem. Boken var ju både spännande och rörande. Har sträckläst båda böckerna .Nu känns det tomt och ledsamt att jag inte kan fortsätta läsa om James och Bob, Men hoppas på en tredje bok.

  Har redan rekommenderat böckerna till flera personer

  Birgith Kihlström
  Skövde

 14. Underbar berättelse
  NinaCarina, 19 januari 2015

  Underbar berättelse om två "varelser" som finner varandra och sedan inte klarar sig utan varandra samt höjer varandras livskvalitet till oanade höjder.

 15. Kung Bob
  Pierre., 4 december 2014

  Förutom Bob Dylan, som jag högaktar, så är nog katten
  Bob den coolaste, mest rara lilla snubbe jag haft förmånen att
  få vetskap om.
  Den här historien, om den före detta knarkaren och uteliggaren -
  som blir polare med katten Bob, är helt bedårande. Jag blev
  fan i mig rörd, varm om hjärtat och kände mig mjuk som
  Teddybjörn i själen efteråt. Jag ville också ha en Bob-katt,
  lika intelligent, tillgiven och trogen efteråt. Den här boken
  känns som en varm bris i... Läs hela recensionen

 16. Gatukatten Bob
  janeth edvardsson, 7 oktober 2014

  Hej helt underbar bok om personen James hur han finner sin tillvaro och den hemlöse katten Bob. En solskenshistoria. Kan varmt rekomendera denna bok. Själv är jag kattokig har själv katt.

 17. En varm och hoppfull bok
  Stina, 31 mars 2014

  En riktig må bra-bok om två individer som räddar varandra. Som kattägare blir man både rörd och fascinerad av denna enastående kloka katt. Kan varmt rekommenderas!

 18. Katten Bob
  Cecilia, 5 mars 2014

  En söt berättelse om vänskapen mellan katten Bob och hans nyvunne husse som lever ett hårt liv. Lite amatörmässigt skriven, vilket drar ner betyget..

 19. Intressant och hoppfullt om kille och katt
  Merri, 13 februari 2014

  En jätteintressant bok om London-bon James som får ordning på sitt liv tack vare hittekatten Bob. Intressant och lättläst skildring om livet som gatumusikant och Big Issue-säljare, och den rörande vänskapen med en minst sagt ovanlig katt. Rekommenderas varmt till alla! En bok man blir glad av och perfekt att ge bort.

 20. KÄRLEK!
  Tobias, 12 februari 2014

  Den här boken går rakt in i hjärtat! Den visar på att i de mörkaste ögonblick i en människas liv kan det finnas ett ljus som flämtar.

 21. Helt underbar och fascinerande bok som man inte kan...
  Marie , 17 januari 2014

  Helt underbar och fascinerande bok som man inte kan sluta läsa. Det fina samspelet mellan James och Bob är helt fantastiskt. De är ämnade för varann. Det var nog ingen slump att deras vägar korsades... Kan knappt vänta på att nästa bok om Bob ska komma på svenska.

 22. En underbart varm berättelse om en människa och en...
  Christina Nilsson, 31 december 2013

  En underbart varm berättelse om en människa och en katt, som båda levt under tuffa villkor, men som hjälper varandra till ett bättre liv genom den fantastiska relation som uppstår mellan de båda! Rekommenderas!

 23. Charmig, lättläst och väldigt djur och människovänlig!...
  Ingrid Blom, 30 december 2013

  Charmig, lättläst och väldigt djur och människovänlig! E klar feel-good bok! Perfekt att ge bort till goda vänner! Tror att den passar de allra flesta åldrar...

 24. En känslosam och varmhjärtad bok om en människas...
  Kjell Aldsten, 3 december 2013

  En känslosam och varmhjärtad bok om en människas mödosamma vandring genom livet och vad ansvar och medkänsla kan betyda för en ljusare tillvaro.

 25. En varmhjärtat och envist kärleksfullt mod präglar den...
  gunilla lindström, 28 november 2013

  En varmhjärtat och envist kärleksfullt mod präglar den här boken om livet på Londons gator o kampen att tillsammans m en älskad katt ta sig tillbaka till ett självständigt o drogfritt liv. Den värmer.

 26. Jag lever också med en katt som vi inte hade tänkt att...
  Rune Axel Höglund, 26 november 2013

  Jag lever också med en katt som vi inte hade tänkt att behålla, han skulle bo hos oss en kortare tid, nu har han bott hos oss närmare tio år. Vi tycker väldigt mycket om honom och kan inte tänka oss att inte ha honom hos oss. Så James Bowens berättelse berör mig på flera plan. Findus har likt Bob varit ett stöd under svårigheter.

 27. Lite "naivt" språk men hade ändå stor behållning av...
  Solan60, 25 november 2013

  Lite "naivt" språk men hade ändå stor behållning av boken som värmde ett kattälskande hjärta :)
  Katten Bob är verkligen lite utöver den vanliga bondkatten och betänk att tack vare denna gatukatt lyckades hans nya husse också få ordning på sitt liv och sitt tidigare drogberoende- DET tyckte jag nog var starkast som kontenta av hela berättelsen!

 28. Jag gillade boken. Och framför allt foto på lilla Bob....
  Halina Anjedani, 23 november 2013

  Jag gillade boken. Och framför allt foto på lilla Bob. Mest av allt är jag nöjd att jag ändrade min (bedömande) inställnig till personer med visa problem. Men så klart man se att det är inte skrivet av profesionell författare....

 29. En verkligen läsvärd bok, men jag tror att kattägare...
  PJB kattupppassare, 12 november 2013

  En verkligen läsvärd bok, men jag tror att kattägare förstår sambandet mellan katt och människa bättre för katter kan vara riktiga personligheter.

 30. En härlig berättelse! Märkligt att människor blir så...
  Jolanta Lundin, 12 november 2013

  En härlig berättelse! Märkligt att människor blir så ofta berörda av katt & hund - öden (jag med)...
  Men i boken var två öden sammanflätade - en realistisk berättelse, men ändå en modern saga med människans skröplighet, ondska och godhet, god vilja, styrka och svaghet om vartannat, synd bara att fortsättningen blev så kommersiell...

 31. Mycket lättläst bok. För alla kattälskare säkert en...
  trixie, 1 november 2013

  Mycket lättläst bok. För alla kattälskare säkert en favorit. Om allt det här är sant har ju dessa båda, människa och katt, hjälpt varandra på ett fantstiskt sätt. Tänkvärt och samtidigt en trevlig läsning.

 32. Helt underbar om man är kattälskare. Man ser att djur...
  Agneta, 31 oktober 2013

  Helt underbar om man är kattälskare. Man ser att djur har stor betydelse först och främst för personer som är sjuka eller ensamma.

 33. En lättläst och gripande bok om en fantastisk och unik...
  Mona Arvidsson, 30 oktober 2013

  En lättläst och gripande bok om en fantastisk och unik relation som faktiskt pågår just nu. Man bara älskar dom båda och boken lämnar en med känsla av kärlek och ödmjukhet för hur livet kan förändras så radikalt. Jag älskar dom båda och önskar dom all lycka i världen!

 34. Gullig historia men skrivet med ett lite väl naivt...
  Silfwerstråhle, 30 oktober 2013

  Gullig historia men skrivet med ett lite väl naivt språk. Men lättläst för stunden. Jag skulle egentligen bara rekommendera den till kattälskare.

 35. Den här boken visar att en katt kan vara en bra kompis...
  Ingrid Gunilla Karlsson, 25 oktober 2013

  Den här boken visar att en katt kan vara en bra kompis när det är svårt i livet. Den är bra det går inte sluta förän den är slut. Läs den.

 36. Underbar liten sträckläsningshistoria! Rekommenderas...
  Mi, 25 oktober 2013

  Underbar liten sträckläsningshistoria! Rekommenderas varmt!
  Perfekt för kalla, regniga höstdagar när man behöver något i FeelGood-genren.
  Man blir så glad av Bob, helt enkelt!

 37. Fick en inblick hur det kan vara att inte passa in så...
  Karin Karlsson, 23 oktober 2013

  Fick en inblick hur det kan vara att inte passa in så bra, leva utan "riktigt" arbete, tycka om ett djur som hjälper dig att hitta sig själv. Tycker om den här snälla boken! Gillar böcker med djur som slutar lyckligt!

 38. En framväxande vänskap mellan katt och människa är det...
  IAM, 10 oktober 2013

  En framväxande vänskap mellan katt och människa är det nog många som har upplevt. Men det som berör en är att James Bowen och katten Bob båda kommer från en tuff tillvaro och fortfarande får kämpa för sin överlevnad från en dag till en annan. Och att det inte bara handlar om en känslomässig vänskap utan också om ett samarbete rent materiellt för kampen om brödfödan.

 39. En riktig "Feel good" bok rekommenderas till...
  Jessica Maria Andersson, 7 oktober 2013

  En riktig "Feel good" bok rekommenderas till djurvänner. Kunde inte släppa boken läste ut den på en dag. Verkligen en rörande historia om en väldigt ömsesidig vänskap.

 40. Underbar bok! Kunte inte sluta att läsa när jag väl...
  Anja Inkeri Andersson, 30 september 2013

  Underbar bok! Kunte inte sluta att läsa när jag väl hade öppnat boken. Katter är fantastiska djur. James Bowen är en fantastisk människa. Tillsammans blir de ett oslagbart par.

Visa alla 40 recensioner

Bloggat om Gatukatten Bob