MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5
Fler böcker inom
Format
Trådbundet mjukband
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2015-01-01
Förlag
Pilgrim press
Dimensioner
210 x 115 x 15 mm
Vikt
428 g
ISBN
9789198007916
MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5

MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Trådbundet mjukband Svenska, 2015-01-01
649
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Mini-D 5 Diagnostiska kriterier enligt DSM-5, är en välunderbyggd och samlad konsensusbild av aktuell kunskap. Den första svenska utgåvan av kriterierna i DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) Mini-D utkom 1984. Stora utbildningsinsatser sedan dess har gjort systemet välbekant inom svensk psykiatri. Den föregående versionen av kriterierna, Mini-D IV, utkom på svenska 1995 och genomgick en marginell justering i enlighet med DSM-IV-TR 2002.

Användaren får via kriterierna värdefullt stöd i sitt diagnostiska arbete, och dialog mellan olika vårdgivare underlättas i hög grad av diagnosernas kommunicerbarhet. Världen över har DSM-5 utkommit på många språk. Svensk psykiatri registrerar diagnoser enligt ICD-10 koder. Kodtranskriptionen från DSM till ICD inkluderas därför i Mini-D 5 direkt vid varje diagnos. DSM-5 har på så sätt alla förutsättningar att fungera som ett praktiskt diagnostiskt stödverktyg i den kliniska vardagen. I denna form har boken uppmärksammats inte bara av psykiaterkåren, utan även av studenter och personal i samtliga yrkeskategorier inom psykiatrisk vård och angränsande verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5
  2. +
  3. Psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykiatri av Jörgen Herlofson, Lisa Ekselius, Anders Lundin, Björn Mårtensson, Marie Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1603 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5. Sätt ditt betyg »
  1. För dyr

    Detta är en bok som de flesta köper för att de måste, till arbetet eller studierna. Den är därför dyr eftersom det är en "måste-bok" för många. Synd att utnyttja detta med högt pris (även om priset var ännu högre hade jag tyvärr ändå köpt boken eftersom jag behöver den som psykolog i mitt arbete). Innehållet skiljer sig inte så mycket från den tidigare versionen, men självklart behöver de som diagnostiserar psykiatriska tillstånd ha den nya versionen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av American Psychiatric Association

Övrig information

Mini-D 5 Diagnostiska kriterier enligt DSM-5, är en välunderbyggd och samlad konsensusbild av aktuell kunskap. Den första svenska utgåvan av kriterierna i DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) - Mini-D - utkom 1984. Stora utbildningsinsatser sedan dess har gjort systemet välbekant inom svensk psykiatri. Den föregående versionen av kriterierna, Mini-D IV, utkom på svenska 1995 och genomgick en marginell justering i enlighet med DSM-IV-TR 2002.