Fysisk aktivitet : vägen till bättre hälsa och ett rikare liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2012-07-05
Upplaga
1
Förlag
Dola
Medarbetare
Andersson, Lotta (red.)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
613.71,Rag
ISBN
9789198014303
Fysisk aktivitet : vägen till bättre hälsa och ett rikare liv (häftad)

Fysisk aktivitet : vägen till bättre hälsa och ett rikare liv

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-07-05
276
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fysisk aktivitet : vägen till bättre hälsa och ett rikare liv Kan levereras innan julafton
Vill du vässa ditt intellekt? Bli mer stresstålig? Orka mer och leva längre? Då ska du röra på dig. Regelbunden fysisk aktivitet är ett livselixir. Inga mediciner, metoder eller dieter med kryptiska namn har samma breda hälsobringande effekt. Och ingenting är enklare eller mer naturligt!

Boken beskriver sambandet mellan fysisk aktivitet och ett rikare liv, olika former av motion och träning samt vilka fördelar ett liv i rörelse ger. Den förklarar varför det är så viktigt att röra på sig och vad som egentligen händer.

Boken vänder sig till alla som vill lära sig mer om fysisk aktivitet, motion och träning. Den kan även användas i utbildningssammanhang och vara intressant för människor som arbetar inom hälso- och sjukvården och/eller med personalfrågor.

Om författaren: Dan Andersson är universitetsadjunkt i Idrott med inriktning mot hälsa. Han är anställd vid Högskolan i Borås och undervisar i såväl fristående kurser som på sjuksköterskeprogrammet. Utöver att arbeta som lärare så är han också verksam som föreläsare och läromedelsförfattare. Dan är utbildad vid GIH i Stockholm och har under åren haft förmånen att få samarbeta med många olika organisationer och enskilda individer; han har bl a arbetat med Svenska Simförbundet, SISU Idrottsutbildarna, SATS och SAFE.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fysisk aktivitet : vägen till bättre hälsa och ett rikare liv
 2. +
 3. Träning för nyblivna mammor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fysisk aktivitet : vägen till bättre hälsa och ett rikare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så sant som det är sagt !
  Grönis, 6 februari 2018

  Välkänt fenomen sedan decennier. Det är hälsosammare att vara överviktig och aktiv, än mager och passiv ! För den som inte har någon kunskap i detta ämne är det en god introduktion.

 2. Bra verktyg för att förändra sitt liv
  Anneli, 27 september 2012

  Boken är för mig ett hjälpmedel som gör att jag kan förstå min frustration av att få träningen avbruten pga skador eller liknande. För i kroppen känner man ju verkligen hur bra det är att träna. Men jag har via boken fått många förklaringar på varför kroppen känns som den gör när jag inte tränar jämfört med när jag tränar.

  Och även om jag för tillfället har ont så kommer jag fortsätta utsätta mig för smärta vid fysisk aktivitet med alla de fördelar som finns.

  Jag hoppas att... Läs hela recensionen

 3. Mycket lättläst och användbar bok
  Lotta, 24 september 2012

  Boken tar ett helhetsgrepp på sambandet mellan fysisk aktivitet och välbefinnande, olika former av motion och träning samt vilka fördelar ett liv i rörelse ger. På ett pedagogiskt och medryckande sätt förklarar författaren varför det är så viktigt att röra på sig och vad som egentligen händer. Underbara bilder blandas med spännande och lättfattliga diagram. Dan menar att regelbunden fysisk aktivitet är ett livselixir och att "inga mediciner, metoder eller dieter med kryptiska namn har samma b... Läs hela recensionen

 4. Fysisk aktivitet - en självklarhet för alla!
  Pernilla Norlin, 23 september 2012

  En mycket snygg bok skriven av Dan Andersson på ett lättsamt språk med fördjupningsdelar i den mänskliga fysiologin som alla kan förstå. Boken ger dig vetenskapliga kunskaper om kroppens förnämliga anpassningsförmåga till fysisk aktivitet men framför allt så skapas en lust till att vilja ge sin kropp det bästa; fysisk aktivitet med glädje!
  Effekterna av att röra på sig regelbundet ger dig".. ett bättre liv!
  Läs boken, få kunskap till att ge det bästa till din kropp, dina elever eller... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Dan Andersson