Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2013-01-17
Förlag
Hilmer Lage
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
308 g
SAB
Hc
ISBN
9789198016321
Drömmar från provinsen : noveller (häftad)

Drömmar från provinsen : noveller

Häftad Svenska, 2013-01-17
209
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Martin upptäcker en underlig lukt i sitt hus som han måste finna källan till. Rashid får uppleva att livet efter döden inte är riktigt vad han hade hoppats på när han möter ett par hämndens änglar. En man drar till skogs efter den stora katastrofen för att bygga ett hus åt all världens sjuksköterskor men förföljs av en egensinnig byråkrat. Adam vandrar Jorden runt på jakt efter en försvunnen gud som en gång i tiden gett honom ett uppdrag.

12 berättelser från den själsliga provinsen, långt bort från de normala människornas allfarvägar.

"Bitvis skriver Eklund lysande intriger gestaltade med hjälp av en sinnrik besvärjelseprosa som i sina byggen skapar ett förrädiskt lugn, en osund tomhet eller bara ett stillastående elände. När han är som bäst skriver han rakt, klart, skalpellartat blankt, befriande kravlöst men otäckt och overkligt djupbra i vissa delar, oftast etablerande sinnrika betydelser i djupare mening som till exempel i inledningsnovellen Lukten... Han lägger ut förrädiska, vilseförande doftspår Eklund så det drar så jävla fint i snoken ... Det är så infernaliskt bra när det är så där knivigt och blir så där utvecklat invecklat i förvecklingarna och Eklund får till det på allvar."
Benny Holmberg, Tidningen Kulturen

"De avslutande novellerna är de bästa. Vingar handlar om en utstött man med vingar; Araknofobi är en gåtfull historia om en man som tycker sig se trådar som faller ned från en gigantisk spindel; i Adams teofani är det oklart om en man i New York är en enstörig brevbärare eller gud fader själv ... Tomas Eklunds berättelser är surrealistiska med drag av skräck och, i något fall, science fiction. Han skriver prydligt om det mystiska utan att ge några svar. Vissa noveller är varianter på varandra, men de som bryter mot mallarna är spännande läsning."
Spektakulärt - om svensk och nordisk science fiction, fantasy och skräck
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömmar från provinsen : noveller
 2. +
 3. Fågeln i kejsarens träd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågeln i kejsarens träd av Tomas Eklund (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Eklund

 • Fågeln i kejsarens träd

  Tomas Eklund

  När Daniel under första världskrigets sista år drabbas av vandrarlusten tror Stella att hon har förlorat honom för gott. Men de återfinner varandra i en annan tid och på en annan plats - ett möte som har oanade konsekvenser. Fågeln i kejsarens trä...

 • Bäckby Baroque

  Tomas Eklund

  Bäckby, Västerås. Möt Johnny som förälskar sig i en röst i sitt eget huvud. Eller är det i själva verket något väldigt främmande som söker kontakt? Diana erbjuder tjänster åt kärlekskranka isbjörnar men upptäcker att hon leker med elden. Nina Wild...

Bloggat om Drömmar från provinsen : noveller