Vattenpussar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Osynliga Mirakel (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2014-08-12
Upplaga
1
Förlag
Pärspektiv förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Helldorff
Dimensioner
205 x 260 x 8 mm
Vikt
300 g
SAB
uUe
ISBN
9789198016697
Vattenpussar (inbunden)

Vattenpussar

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-08-12
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Om och om igen, år efter år färdas samma vatten över jordklotet, vi dricker faktiskt av samma vatten som dinosaurierna gjorde! Vattnet färdas ner till haven, upp mot himlen och tillbaka ner på jorden igen som regn, snö eller is. På vägen renas vattnet av rörelser, långsamhet och av Naturens många synliga och osynliga djur och växter i ett fantastiskt samspel.

Vattenpussar handlar om vattnets kretslopp och hur det går till när förorenat vatten blir rent och drickbart igen. I rinnande bäckar och åar, i stillastående våtmarker och när förorenat vatten som sipprar ner i jorden på åker och äng bidrar samspelet mellan vattnet och levande organismer både till djur och växters försörjning och till rent och friskt vatten som människor kan dricka. Naturens vattenrening är en av de viktiga ekosystemtjänsterna, ett mirakel som är osynligt för det mänskliga ögat men livsviktigt för livet på jorden, inte minst människans.

Vattenpussar är den femte boken i serien Osynliga mirakel, böckerna som i ord och bild berättar om naturens mångfald och hur allt hänger ihop. Vattenpussar har omarbetats till barnbok utifrån den fotoillustrerade boken Osynliga Mirakel. Med text och bild väcker böckerna fantasin och lusten att ta fram förstoringsglaset för att gå ut i naturen och leta efter egna mirakel.

Texten är skriven av läraren, lantbrukaren och författaren Inger Källander. De naturnära och lustfyllda illustrationerna är målade av Anna Helldorff, illustratör och tidigare förskollärare.

Pärspektiv Förlag & Motus Media
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vattenpussar
  2. +
  3. Den gröna cellon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gröna cellon av Inger Källander (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vattenpussar