Dagbok från USA (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2012-03-01
Upplaga
1
Förlag
Livrel Publishing
Dimensioner
200 x 150 x 20 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789198019506
Dagbok från USA (häftad)

Dagbok från USA

Häftad Svenska, 2012-03-01

Slutsåld

"Min gamla bild av USA som ett föregångsland, som ett samhälle som vi i Europa på punkt efter punkt borde närma oss, tyckte jag nu inte längre stämde. Det var snarare tvärtom. De europeiska länderna, och i synnerhet välfärdsstaterna i norra Europa, framstod som mer utvecklade samhällen."

Dagbok från USA är en kritisk granskning av det amerikanska samhället. Det är delvis en dagbok från långa resor, den senaste från hösten 2011. Men framförallt är det en noggrann undersökning av den amerikanska samhällsmodellen, den som vi Europa så länge beundrat och apat efter. Det behöver vi inte göra längre menar författaren. Den moderna europeiska välfärdsstaten är på många sätt en överlägsen modell. Vanliga amerikanska familjer med medelklassinkomster har det normalt sämre än motsvarande familj i Europa (för att inte tala om de 46 miljoner fattiga som 2011 fanns i USA).

Karl-Henrik Pettersson är fd bankman, ekonom och författare. Han har tidigare skrivit uppmärksammade böcker på temat ekonomi och samhälle bland annat Det herrelösa industrisamhället, Politikerna på efterkälken, Bankkrisen inifrån och Det exploderande storföretaget. Han driver också bloggen www.karlhenrikpettersson.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dagbok från USA