Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2013-10-14
Upplaga
1
Förlag
Insidan Förlag
Medarbetare
Finer, Basil (förf.) / Flortjärn, Elina (förf.) / Hammarlund, Claes-Otto (förf.) / Henriksson, Elisabet (förf.) / Lafveskans, Ulf (förf.) / Hansen, Josefina (förf.) / Lillieroth, Christina (förf.) / Löfving, Adam (förf.) / Nilsson, Kristina (förf.) / Nordh, Linda (förf.) / Norrsell, Nils (förf.) / O
Illustratör/Fotograf
Rosanne MacKe Alström
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
612 g
SAB
Vpd,610.696
ISBN
9789198020748
Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg (inbunden)

Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg

Inbunden Svenska, 2013-10-14
216
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg

Boken vänder sig till vårdgivare och behandlare som vill bli bättre på att samarbeta med sina patienter. Vikten av ett resursorienterat språk i vårdens möten betonas. Med särskilt fokus på bemötande av smärta och oro ges exempel från de flesta av vårdyrkena.

Studenter inom vårdens grundutbildningar samt redan yrkesverksamma kliniker, som möter patienter i primärvård, somatik, psykiatri, psykoterapi och omsorg, har glädje av boken.

Med ett medvetet resursaktiverande kommunikationssätt kan potentiellt smärtsamma behandlingar, inklusive tandvård och provtagning, liksom samtal med patienter och anhöriga i samband med svåra besked underlättas.

Kliniska vinjetter levandegör hur vårdgivare kan kommunicera så att samarbete och hälsa främjas. Flera av exemplen har hämtat inspiration och kunskap från anknytningsteori, systemteori och klinisk hypnos.

Citat ur BTJ häftepos 14117173.

"...Stora delar av innehållet är baserat på principer för hypnotisk kommunikation i syfte att nå människan på en djupare nivå.
I den teoretiska delen, med grund i humanistisk människosyn, fokuseras på resursorienterad och hälsofrämjande kommunikation. Den hypnoskompetens som många av författarna har ger ett medvetet språkligt bruk för att uppnå kliniska mål vid olika tillstånd. Metoden är värdefull vid psykosomatiska sjukdomar, kroniska smärttillstånd samt rädsla för smärtsamma behandlingar. Ett rikt antal fallbeskrivningar med metodförslag konkretiserar det kommunikativa samspelets hälsofrämjande effekt. Boken är ett värdefullt terapeutiskt komplement för studerande på universitetsutbildningar inom legitimationsgrundade yrken samt för yrkesverksamma kliniker."


Recensionen skriven av Margareta Fridstjerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »