PTSD : En handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-08-09
Förlag
Insidan
ISBN
9789198020755
PTSD : En handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen (e-bok)

PTSD : En handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-08-09

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De erfarna psykoterapeuterna Anna Gerge och Kristina Lander beskriver i denna viktiga bok vad psykisk traumatisering är. Även behandlingsmetoder för den dolda folksjukdomen PTSD - posttraumatisk stresstörning presenteras. PTSD drabbar någon gång under livet en av tjugo svenskar.

Boken kan läsas av yrkesverksamma behandlare men vänder sig i första hand till vanliga människor som varit med om något svårt. Det gäller oberoende av om det handlar om en otäck upplevelse i vuxenlivet eller om traumatisering i barndomen. Självhjälpsmetoder för att bli bättre på att lugna och reglera den förhöjda anspänning som traumatiserade människor lider av och en översikt över var man kan få hjälp avslutar boken.

Anna Gerge, fil mag, leg psykoterapeut och psykoterapihandledare har skrivit flera böcker om psykisk traumatisering. Hon arbetar med vuxna patienter med många olika traumarelaterade tillstånd, bland annat med EMDR och klinisk hypnos.

Kristina Lander, leg psykolog, leg psykoterapeut har lång erfarenhet av att arbeta med såväl barn som vuxna som utsatts för svåra övergrepp. Kristina arbetar integrativt med bland annat hypnos och EMDR. Hon är liksom Anna certifierad EMDR-terapeut och välutbildad inom behandling av trauma och dissociation.

Lektör Hanna Troëng skriver i BTJ häfte 12117212. "... Detta är en välskriven och lättillgänglig handbok som vänder sig, i synnerhet till psykiskt traumatiserade och deras anhöriga."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av PTSD : En handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Att ha PTSD
    Mariana, 15 juli 2019

    En bra bok där man får veta vad det innebär att ha diagnosen PTSD och olika typer av behandling. Kommer att läsa den flera gånger.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna