Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2016-11-16
Upplaga
2
Förlag
Insidan Förlag
Medarbetare
Granberg, Kjell (form)
Dimensioner
226 x 153 x 25 mm
Vikt
562 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789198020786
Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik (häftad)

Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-11-16
209
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den här boken, som nu ges ut i en andra upplaga, vänder sig till alla professionella inom svensk psykiatri samt de som utbildar sig inom detta fält. Även blivande socionomer, sjukgymnaster, präster och diakoner bör ha glädje av boken. Om du själv eller en vän påverkats av en traumatiserande upplevelse och vill förstå mer kan du finna svar här. Bokens avslutande bilagor vänder sig i huvudsak till behandlare.
Boken tar sitt avstamp i en kortare beskrivning av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Även rekommendationer för behandling av PTSD presenteras inklusive evidensbaserade metoder och vedertagna riktlinjer.
Huvuddelen av boken ägnas åt mer komplex traumatisering samt principer för den behandlingen. Hur anknytningsskador påverkar människors integrativa kapacitet och därefter kan flätas samman med ytterligare traumatisering kommer att belysas. Vikten av att nå och reglera på förspråklig nivå i behandlingsarbetet betonas. Exempel ges med utvidgade EMDR-protokoll, klinisk hypnos och relationellt psykodynamiskt behandlingsarbete.

... Vi får en gedigen genomgång av dessa begrepp: PTSD, komplex traumatisering och dissociativ problematik, både med avseende på diagnostik och med utmärkta kliniska vinjetter. Behandlingen som beskrivs sker med olika psykoterapeutiska metoder/tekniker. Trauma, som är ett mycket gediget arbete, vänder sig till professionella inom svensk psykiatri. ... Pekka Kataja, BTJ 10108202.

Författaren Anna Gerge, biolog, beteendevetare och leg. psykoterapeut. Som handledare och psykoterapeut är hennes specialområde behandling av trauma- och anknytningsskador med metoder som når förspråkliga nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik
  2. +
  3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken som lär ut vad PTSD och dissociation är
    Maria, 23 februari 2021

    Dissociation följer ofta med, går hand i hand med ett svårt PTSD, inte många förstår det, inte ens vården/terapeuter. Där jag bor finns inga terapeuter som kan behandling av PTSD MED DISSOCIATION. Vården verkar helt handfallna och oförmögna att ens reagera på PTSD. Stort tack till andra upplagan av boken!!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Gerge