Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2016-11-16
Upplaga
2
Förlag
Insidan Förlag
Medarbetare
Granberg, Kjell (form)
Dimensioner
226 x 153 x 25 mm
Vikt
562 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789198020786
Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik (häftad)

Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-11-16
221
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den här boken, som nu ges ut i en andra upplaga, vänder sig till alla professionella inom svensk psykiatri samt de som utbildar sig inom detta fält. Även blivande socionomer, sjukgymnaster, präster och diakoner bör ha glädje av boken. Om du själv eller en vän påverkats av en traumatiserande upplevelse och vill förstå mer kan du finna svar här. Bokens avslutande bilagor vänder sig i huvudsak till behandlare.
Boken tar sitt avstamp i en kortare beskrivning av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Även rekommendationer för behandling av PTSD presenteras inklusive evidensbaserade metoder och vedertagna riktlinjer.
Huvuddelen av boken ägnas åt mer komplex traumatisering samt principer för den behandlingen. Hur anknytningsskador påverkar människors integrativa kapacitet och därefter kan flätas samman med ytterligare traumatisering kommer att belysas. Vikten av att nå och reglera på förspråklig nivå i behandlingsarbetet betonas. Exempel ges med utvidgade EMDR-protokoll, klinisk hypnos och relationellt psykodynamiskt behandlingsarbete.

... Vi får en gedigen genomgång av dessa begrepp: PTSD, komplex traumatisering och dissociativ problematik, både med avseende på diagnostik och med utmärkta kliniska vinjetter. Behandlingen som beskrivs sker med olika psykoterapeutiska metoder/tekniker. Trauma, som är ett mycket gediget arbete, vänder sig till professionella inom svensk psykiatri. ... Pekka Kataja, BTJ  10108202.

Författaren Anna Gerge, biolog, beteendevetare och leg. psykoterapeut. Som handledare och psykoterapeut är hennes specialområde behandling av trauma- och anknytningsskador med metoder som når förspråkliga nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik
  2. +
  3. Psykoterapi vid dissociativa störningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykoterapi vid dissociativa störningar av Anna Gerge, Lennart Alm, Etzel Cardeña, Elisabet Mattsson, Lilli Ann Rabe Lyttkens (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Gerge