Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-11-18
Förlag
Insidan
ISBN
9789198020793
Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik (e-bok)

Trauma : om psykoterapi vid posttraumatisk och dissociativ problematik E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-11-18

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den här boken, som nu ges ut i en andra upplaga, vänder sig till alla professionella inom svensk psykiatri samt de som utbildar sig inom detta fält. Även blivande socionomer, sjukgymnaster, präster och diakoner bör ha glädje av boken. Om du själv eller en vän påverkats av en traumatiserande upplevelse och vill förstå mer kan du finna svar här. Bokens avslutande bilagor vänder sig i huvudsak till behandlare.

Boken tar sitt avstamp i en kortare beskrivning av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Även rekommendationer för behandling av PTSDpresenteras inklusive evidensbaserade metoder och vedertagna riktlinjer.

Huvuddelen av boken ägnas åt mer komplex traumatisering samt principer för den behandlingen. Hur anknytningsskador påverkar människors integrativa kapacitet och därefter kan flätas samman med ytterligare traumatisering kommer att belysas. Vikten av att nå och reglera på förspråklig nivå i behandlingsarbetet betonas. Exempel ges med utvidgade EMDR-protokoll, klinisk hypnos och relationellt psykodynamiskt behandlingsarbete.

Författaren Anna Gerge, biolog, beteendevetare och leg. psykoterapeut. Som handledare och psykoterapeut är hennes specialområde behandling av trauma- och anknytningsskador med metoder som når förspråkliga nivåer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Gerge