Kapitalförvaltning för oinvigda : minskat kunskapsgap mellan köpare och säljare i en svåröverskådlig bransch (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2014-06-25
Förlag
Karlöf Management Litteratur
Dimensioner
214 x 132 x 7 mm
Vikt
122 g
SAB
Qaaceb
ISBN
9789198023411
Kapitalförvaltning för oinvigda : minskat kunskapsgap mellan köpare och säljare i en svåröverskådlig bransch (häftad)

Kapitalförvaltning för oinvigda : minskat kunskapsgap mellan köpare och säljare i en svåröverskådlig bransch

Häftad Svenska, 2014-06-25
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alltsedan de omfattande avregleringarna av kapitalmarknaderna under 1980-talet har den finansiella sektorn växt explosionsartat - på alla ledder. Det blev förhållandevis enkelt att tjäna pengar på att hantera pengar. Bankirer blev snabbt förmögna, vilket smittade av sig på företagsledare inom annan verksamhet, vilket lett till århundradets största inkomstskillnader mellan företagsledare och industriarbetare.
De lukrativa förtjänstmöjligheterna gjorde att högskolornas inriktning gick från industriell- och tjänste-
ekonomi till finansiell ekonomi. Följden blev att de främsta begåvningarna valde utbildning och karriär inom det finansiella området. För oss sparare har det inneburit att kunskapsgapet mellan kunder/sparare och leverantörer/kapitalförvaltare har vidgats och lämnat spararna i ett destruktivt kunskapsunderläge.
Bengt Karlöf har plågsamt erfarit detta i en långdragen tvist med en kapitalförvaltare som oavtalat, oredovisat och dolt tagit ut avgifter under en räcka år till miljonbelopp. Utifrån denna, och många andra likartade observationer, har Bengt samlat in och kondenserat det han själv säger sig borde ha veta då han troskyldigt överantvardat sin hårt ihopsparade peng till en kapitalförvaltare.
Idén väcktes då att skriva en pamflett i folkupplysningens anda för att ge läsarna basal kunskap för en kvalificerad dialog med förhoppningsvis ärligt syftande förvaltare.

?Hur kan en hel bransch sko sig så ogenerat på kundernas bekostnad? Frågan har alltid fascinerat mig. När jag läser Bengt Karlöfs bok börjar jag förstå. Och inte nog med det. Jag tycker mig också få ett hum om hur jag ska bära mig åt framåt i tiden för att vårda de få sekiner som blivit resultatet av mitt livsverk.?
Lars Arvid Boisen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalförvaltning för oinvigda : minskat kunskapsgap mellan köpare och säljare i en svåröverskådlig bransch
  2. +
  3. Bostadsrätt - för alla : köpa, nyttja, sälja, juridik, ekonomi, teknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bostadsrätt - för alla : köpa, nyttja, sälja, j... av Holger Gross (häftad).

Köp båda 2 för 640 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Karlöf