Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
NA Förlag
Medarbetare
Möller, Ragnhild (red.) / AB, Kolossal (form)
Dimensioner
225 x 200 x 20 mm
Vikt
729 g
ISBN
9789198024777
Kemi 1 (häftad)

Kemi 1

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-01
599
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kemi 1 är en lärobok för den första kemikursen på gymnasiets naturvetenskapliga program. Den bygger helt på skolverkets kursplan i kemi 1, vilket innebär att den startar i atommodellen och slutar i modern elektrokemi. Stor vikt har också lagts på kemins idéhistoria och dess betydelse för samhällsutvecklingen. Det här gäller inte bara atommodellens framväxt, utan också till exempel stökiometri och elektrokemi. Särskilt kvinnliga kemister lyfts också fram, tillsammans med deras betydande bidrag till kemin.

Trots sitt traditionella upplägg och rika stoff har boken en lättsam och engagerande ton som talar direkt till eleverna. Texten kopplas ihop med exempel från kemin i samhället och dess historiska betydelse, och ger ett gediget perspektiv på kemin som vetenskap.

Boken är skriven för att kunna användas både till egna studier och till lärarledda lektioner. Den bärande pedagogiska idén i boken är att den ska kunna användas tillsammans med flippat klassrum, med exempelvis videogenomgångar på nätet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kemi 1
 2. +
 3. Matematik 5000+ Kurs 3c Basåret Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik 5000+ Kurs 3c Basåret Lärobok av Lena Alfredsson, Sanna Bodemyr, Hans Heikne (häftad).

Köp båda 2 för 1164 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kemi 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Okej
  Simon Marback, 31 maj 2020

  + Korta delkapitel.
  + Uppgifter till varje delkapitel

  - Innehåller en del slarviga formuleringar när det kommer till svenskan.
  - Innehåller flera fel i facit.
  - Boken hoppar över en del viktig information som man behöver för att faktiskt förstå varför saker sker som det gör
  - Jag upplevde att boken ibland saknade övertydlighet när man gärna ville ha det, enstaka gånger var den till och med otydlig. Om man vill vara säker att man förstått saker rätt får man kompletter... Läs hela recensionen

 2. Lättläst och intressant
  Pillan, 13 februari 2020

  Mycket lättläst och enkel att förstå. Speciellt i kombination med författarens egna youtube videor. Bra och tydlig information. Fem stjärnor!

 3. Tydlig
  Christian Thomasson, 31 juli 2019

  Den är bra uppbyggd med en tydlig röd tråd. Bra illustrationer och förklaringar. Används tillsammans med hans filmer i flipped classroom på hans hemsida för bästa resultat.
  Obs! Några stavfel här och där finns.

 4. En bra bok
  Bernt, 21 augusti 2015

  En lättläst bok som fungerar bra tillsammans med lektionerna på you tube. Skulle dock gärna haft en grundligare förklaring när det gäller bindningarna i sulfat- och fosfatjoner.

  Rekommenderar gärna den här boken

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Magnus Ehinger