Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
NA Förlag
Medarbetare
Möller, Ragnhild (red.) / AB, Kolossal (form)
Dimensioner
225 x 200 x 20 mm
Vikt
729 g
ISBN
9789198024777
Kemi 1 (häftad)

Kemi 1

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-06-01
409
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kemi 1 är en lärobok för den första kemikursen på gymnasiets naturvetenskapliga program. Den bygger helt på skolverkets kursplan i kemi 1, vilket innebär att den startar i atommodellen och slutar i modern elektrokemi. Stor vikt har också lagts på kemins idéhistoria och dess betydelse för samhällsutvecklingen. Det här gäller inte bara atommodellens framväxt, utan också till exempel stökiometri och elektrokemi. Särskilt kvinnliga kemister lyfts också fram, tillsammans med deras betydande bidrag till kemin.

Trots sitt traditionella upplägg och rika stoff har boken en lättsam och engagerande ton som talar direkt till eleverna. Texten kopplas ihop med exempel från kemin i samhället och dess historiska betydelse, och ger ett gediget perspektiv på kemin som vetenskap.

Boken är skriven för att kunna användas både till egna studier och till lärarledda lektioner. Den bärande pedagogiska idén i boken är att den ska kunna användas tillsammans med flippat klassrum, med exempelvis videogenomgångar på nätet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kemi 1
  2. +
  3. Gymnasiekemi 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gymnasiekemi 1 av Stig Andersson, Lennart Jörnland, Birgitta Rosén, Lars Rydén, Artur Sonesson (häftad).

Köp båda 2 för 1051 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kemi 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bra bok
    Bernt, 21 augusti 2015

    En lättläst bok som fungerar bra tillsammans med lektionerna på you tube. Skulle dock gärna haft en grundligare förklaring när det gäller bindningarna i sulfat- och fosfatjoner.

    Rekommenderar gärna den här boken

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kemi 1