Cirkoli (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2012-06-15
Upplaga
1
Förlag
Förlag Universum Noll
Dimensioner
210 x 140 x 35 mm
Vikt
609 g
SAB
uHc
ISBN
9789198031607
Cirkoli (storpocket)

Cirkoli

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2012-06-15
157
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Skickas inom 5-8 vardagar
  128
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  129
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 3 format & utgåvor
Människorna i stan säger att Cirkoli bara är en gammal legend. De säger att det inte finns något magiskt nöjesfält med en port till stjärnorna där önskningar går i uppfyllelse och drömmar blir levande. Och skulle det finnas så är det ändå ingen som kan ta sig dit.Inte genom den höga ogrässkog som en trollkarl för hundratals år sedan sådde runt stan. Ingen tror att Filko finns heller. Ändå flyger Gusten och Sofia med honom över ogrässkogen till Cirkoli. Vad finns i det stora ägget som de hittar? Och de två männen som kommer till Gustens rum, vad är de egentligen ute efter? Och viktigaste av allt: var gömmer sig odjuren som har rymt från Cirkoli?

Ett läsäventyr för både barn och vuxna. Rekommenderas från 10 år.

Lina Erkelius, författare, översättare: "Cirkoli är en fantastisk roman - fantasifull, rolig, levande, otäck,originell. Precis en sån bok som blir film."

Per Planhammar, Göteborgs-Posten: "Fantasin har som bekant inga gränser, något som Patrik Stigsson har tagit fasta på i sin omfångsrika debutroman Cirkoli. Det påstås i den att något magiskt nöjesfält inte existerar, att det är en myt och omöjligt att nå, men trots det lyckas två barn ta sig över ogrässkogen. Sanning och legend börjar sammanfalla, vänskap och mod och vetenskap sätts på prov och det hela utvecklas till ett gripande läsäventyr som torde bli ett måste för bland andra alla Harry Potter-älskare. "

Erik Horned, Glasogonorm: "... magnifik fantasyroman som jag varmt rekommenderar."

Anna Öberg, Spektakulärt: "Patrik Stigsson har tagit fantasyn till nya gränser och breddat litteraturgenren med sin bok."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cirkoli
 2. +
 3. Min vän Sällsam

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min vän Sällsam (storpocket).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cirkoli. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kan sanningen vara så hemsk ??
  Hobbybibliotekarien, 30 november 2012

  Gustens låtsaskompis Filko jagar en solkatt en dag och träffar på en gammal tant som vaktar ett stort ägg. Tanten skall dö och vill lämna över ansvaret på någon annan( människa) så Filko hämtar Gusten. Då ser de Cirkoli och tanten berättar en otrolig historia om stället och dör. Filko är eld och lågor men Gusten är tveksam till uppdraget men beslutar sig för att inviga sin klasskompis Sofia i ägget"

  Cirkoli var från början en cirkus och ett tivoli och hela tiden ville man förfära och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patrik Stigsson