Cirkoli (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2012-06-15
Upplaga
1
Förlag
Förlag Universum Noll
Dimensioner
210 x 140 x 35 mm
Vikt
609 g
SAB
uHc
ISBN
9789198031607
Cirkoli (storpocket)

Cirkoli

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2012-06-15
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Människorna i stan säger att Cirkoli bara är en gammal legend. De säger att det inte finns något magiskt nöjesfält med en port till stjärnorna där önskningar går i uppfyllelse och drömmar blir levande. Och skulle det finnas så är det ändå ingen som kan ta sig dit.Inte genom den höga ogrässkog som en trollkarl för hundratals år sedan sådde runt stan. Ingen tror att Filko finns heller. Ändå flyger Gusten och Sofia med honom över ogrässkogen till Cirkoli. Vad finns i det stora ägget som de hittar? Och de två männen som kommer till Gustens rum, vad är de egentligen ute efter? Och viktigaste av allt: var gömmer sig odjuren som har rymt från Cirkoli?

Ett läsäventyr för både barn och vuxna. Rekommenderas från 10 år.

Lina Erkelius, författare, översättare: "Cirkoli är en fantastisk roman - fantasifull, rolig, levande, otäck,originell. Precis en sån bok som blir film."

Per Planhammar, Göteborgs-Posten: "Fantasin har som bekant inga gränser, något som Patrik Stigsson har tagit fasta på i sin omfångsrika debutroman Cirkoli. Det påstås i den att något magiskt nöjesfält inte existerar, att det är en myt och omöjligt att nå, men trots det lyckas två barn ta sig över ogrässkogen. Sanning och legend börjar sammanfalla, vänskap och mod och vetenskap sätts på prov och det hela utvecklas till ett gripande läsäventyr som torde bli ett måste för bland andra alla Harry Potter-älskare. "

Erik Horned, Glasogonorm: "... magnifik fantasyroman som jag varmt rekommenderar."

Anna Öberg, Spektakulärt: "Patrik Stigsson har tagit fantasyn till nya gränser och breddat litteraturgenren med sin bok."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cirkoli
 2. +
 3. Prinsessan Ja!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prinsessan Ja! av Patrik Stigsson (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cirkoli. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kan sanningen vara så hemsk ??
  Hobbybibliotekarien, 30 november 2012

  Gustens låtsaskompis Filko jagar en solkatt en dag och träffar på en gammal tant som vaktar ett stort ägg. Tanten skall dö och vill lämna över ansvaret på någon annan( människa) så Filko hämtar Gusten. Då ser de Cirkoli och tanten berättar en otrolig historia om stället och dör. Filko är eld och lågor men Gusten är tveksam till uppdraget men beslutar sig för att inviga sin klasskompis Sofia i ägget"

  Cirkoli var från början en cirkus och ett tivoli och hela tiden ville man förfära och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patrik Stigsson

 • Prinsessan Ja!

  Patrik Stigsson

  ?Hej Davvad. Jag behöver din hjälp. Ät det röda blåbäret.? Det finns inga röda blåbär. Det vet alla. Men när Davvad får ett brev från Prinsessan Ja! måste han försöka hitta ett. Vad är det prinsessan vill ha hjälp med? Var ligger hennes slott? Och...

 • Snyltskator och måntroll

  Patrik Stigsson

  Det händer märkliga saker i Grybbingdalen. Davvad och Polp är spårlöst borta. Och så försvinner även Fjonte. Ett litet elakt troll rusar ut ur Rovskogen, förstör ett frukttorn och hämtar nio syskon som börjar härja vilt och krossa allt de hittar. ...