Salutogen kultur : från värdegrund till verksamhetsnytta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2015-03-18
Upplaga
1
Förlag
Salutogent ledarskap Sverige AB
Dimensioner
216 x 142 x 15 mm
Vikt
465 g
SAB
Dokaa
ISBN
9789198033915
Salutogen kultur : från värdegrund till verksamhetsnytta (inbunden)

Salutogen kultur : från värdegrund till verksamhetsnytta

(7 röster)
Inbunden Svenska, 2015-03-18
359
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Salutogen kultur handlar om vad kulturen betyder i en organisation, så väl för de som arbetar där som för att organisationen ska vara framgångsrik. Författaren utgår från sin mångåriga erfarenhet av förbättringsarbete i organisationer där man bryr sig om mjuka frågor och där man bestämt sig för att tillämpa en främjande, värdeskapande inriktning.

När en arbetsplats börjar tala om vad man vill och hur man vill ha det händer något märkligt. Det blir ett salutogent tänkande som kan bryta det traditionella sättet att först kartlägga brister och sedan lägga resurser och tid på att undanröja dem.

Författaren utgår från konkreta situationer och för utifrån dem resonemang om varför det ser ut som det gör och hur man kan göra för att förändra kulturen. Ett salutogent synsätt kan hjälpa dig att forma ett värdegrundat ledarskap som påverkar arbetsplatsens och organisationens kultur. Det får en positiv påverkan på de som arbetar där och kan bidra till större framgång i det som verksamheten ska uppnå.

Målgrupp för boken är i första hand ledare inom såväl privat som offentlig verksamhet, men den kan vara av intresse för alla som är intresserade av vad som formar kulturen på en arbetsplats och hur man kan gå tillväga för att förändra den.

Anders Hanson är engagerad förespråkare av det salutogena synsättet, både som föreläsare och författare. Han utgår i sin senaste bok från sina erfarenheter av förbättringsarbete i organisationer och förankrar sina resonemang i aktuell forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Salutogen kultur : från värdegrund till verksamhetsnytta
  2. +
  3. Salutogent Ledarskap för hälsosam framgång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Salutogent Ledarskap för hälsosam framgång av Anders Hanson (inbunden).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hanson