KasamDIALOGEN - Samtalskort på jobbet
Format
Kortlek
Språk
Svenska
Antal sidor
51
Utgivningsdatum
2022-11-01
Upplaga
3
Förlag
Salutogent ledarskap Sverige AB
Originaltitel
KasamDIALOGEN - Salutogena samtal
Dimensioner
98 x 67 x 25 mm
Vikt
100 g
ISBN
9789198033984

KasamDIALOGEN - Samtalskort på jobbet

(1 röst)
Kortlek,  Svenska, 2022-11-01
321
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
KasamDIALOGEN - Samtalskort på jobbet är en pedagogisk samtalskortlek för Salutogena samtal Denna kortlek innehåller 51 frågeställningar som handlar om arbetets och livets meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet. Kortleken är ett kraftfullt verktyg för ett främjande ledarskap som vill stärka känslan av sammanhang.

IDÉN
Ledarskap och medarbetarskap skapar klimat och kultur. Det goda samtalet är då en avgörande faktor för att det ska bli bra. När människor möts i en dialog som är intresserad, förväntansfull och uppskattande så påverkas öppenhet och tillit i positiv riktning.

KasamDIALOGEN är utformad för att på ett enkelt och tryggt sätt få till goda samtal. Tusentals kortlekar finns ute i olika sammanhang och användarna finner det förunderligt att några frågekort kan vara så effektiva i att skapa öppenhet och nyfikenhet på varandra. En enkel förklaring är att samtalet startar vid en fråga eller ett påstående som står skrivet på ett kort. Det blir då lättare att betrakta och reflektera detta påstående utan att det behöver kännas privat. Det blir ett otvunget sätt att få upp värdegrund och meningsfrågor "på bordet".

INDIVIDEN I CENTRUM
Frågorna handlar om mig själv och mitt sammanhang, men hela tiden med möjligheten att välja vad jag vill berätta och ta upp till gemensam reflektion. Frågorna överför begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet till ett mer konkret, vardagligt och i vissa delar också personligt plan. Vi får en struktur i dialogen som hjälper oss att hålla en trygg nivå där man kan vara personlig - utan att bli privat.

ÖPPENHET OCH TILLIT
Reflektionen utgår från mig själv och hur jag upplever olika saker. I dialogen med andra får mina egna tankar nya infallsvinklar. Tillsammans får vi en upplevelse av att faktiskt ha väldigt mycket gemensamt och att det skapar en god känsla när man möts i samtal som rör sig bortom vardagens "teater" och yta.

UTVECKLING OCH LÄRANDE
Genom att mötas på ett sätt som stärker relation och tillit, blir vi tryggare när vi möts i vardagens roller. Det ger bättre förutsättningar för gott bemötande, effektiv kommunikation, utveckling och lärande. Med kasam som tankemodell har den främjande processen nu startat!

PROVA PÅ DETTA
Korten kan användas på ett flertal sätt. I liten grupp, i stor grupp, på tu man hand, i ett webbmöte och så vidare.

Sedan kortlekens första version som kom 2008 har vi fått många positiva återkopplingar från användare som hittat på nya sätt att skapa god dialog med hjälp av korten. Genom att välja ut de kort som passar bäst så kan man få igång nästan vilken målgrupp som helst i främjande/salutogena samtal.

Nu spelar vi kort för att bygga värdegrund och mening!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KasamDIALOGEN - Samtalskort på jobbet
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner