Format
Häftad (Paperback)
Språk
Svenska
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2018-08-11
Förlag
Divine Design
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
228 x 153 x 5 mm
Vikt
149 g
Antal komponenter
1
Komponenter
23:B&W 6 x 9 in or 229 x 152 mm Perfect Bound on White w/Gloss Lam
SAB
O
ISBN
9789198038712
Bortom förnekelsens dimmor (häftad)

Bortom förnekelsens dimmor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-08-11
149
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Åttonde boken är min kortaste hittills, en essens av allt jag läst och funderat över de senaste åren. Bortom förnekelsens dimmor syftar förstås till hur samhällsdebatten är allt annat än sund.

Jag träffar på fler och fler vanliga medborgare som, likt jag, sitter och plöjer igenom digra texter om ekonomi, historia, politik, migration, religion och så vidare... som aldrig tidigare engagerat sig i politiken eller sam hällsbygget. Den litteratur som jag skulle förvänta mig att politiker och journalister är insatta i men för få är det, så det blir upp till medborgarna att läsa in sig på för dem helt främmande områden.

Jag har läst mängder med böcker, följt bloggar, debatter och inlägg och flitigt delat och diskuterat i sociala medier. Jag har faktiskt läst partiernas program på deras egna hemsidor och inte bara förlitat mig på journalisters eller vänners intryck. Skillnaderna kan vara rätt stora. De flesta har varken intresse eller tid att göra det. I boken har jag försökt fånga det väsentliga, varvat med mina egna funderingar och slutsatser. Texten är kort, endast 75 sidor, i lättläst 11pt Georgia.

Om författaren
Internationellt yrkesverksam konstnär, författare och terapeut som specialiserat sig på kreativa och terapeutiska processer för inspiration och transformation. Jag har bott större delen av mitt liv utomlands, 30 år i USA och 2 år i Frankrike. Sedan 1998 bosatt i Eksjö. Sommaren 2018 gick flyttlasset till Öland.

Hösten 1990 var jag utbränd. När jag blev friställd våren 1991 började jag studera terapi och personlig utveckling för min egen skull. Jag lärde mig hitta tillbaka till livet och är utbildad av pionjärer inom branschen i USA och Europa. Sammanlagt motsvarar mina studier av alternativa terapier en högskoleexamen i ämnet.

Tidigare arbetade jag med resultatinriktad projektledning och organisationsförändringar där medarbetare fick större inflytande och ansvar. Jag är i grunden civilingenjör. Jag skriver både på engelska och svenska. Mina böcker är en kombination av livsberättelse och fakta, jag använder mitt eget liv som grund. Mestadels skriver jag för att förstå, för att skapa klarhet i mina egna tankar såväl som för läsaren. Jag vill inspirera till ett annat perspektiv.

Det här är min åttonde bok. Varje skrivprojekt har levt sitt eget liv. Första boken sammanfattade allt jag lärt mig om energi i rörelse, det vill säga känslor. Andra boken blev min egen terapeutiska berättelse. I den tredje funderade jag, mestadels om relationer och organisationer. Den fjärde blev en ljudbok, inspelad i nuet, som ett enda långt Eva Party (som Tupperware, fast Eva kommer och berättar om sitt liv, sina böcker, sitt skapande). I den femte uppmuntrade jag till klivet ut i det okända. Den sjätte handlade om mellanrummet, text varvat med konst och den sjunde blev ett utforskande av hur man kan leva på sin konst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom förnekelsens dimmor
  2. +
  3. Marknadens tyranni : och hur vi kan rädda demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadens tyranni : och hur vi kan rädda demok... av Björn Elmbrant (häftad).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortom förnekelsens dimmor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Klockrent budskap
    Eli, 30 augusti 2018

    Kanonbra! Budskapet är så enkelt och klockrent. Varenda svensk borde läsa. Det är en fördel, tror jag, att boken inte är så "tjock och att språket är "enkelt" (vilket inte är så enkelt som man tror - det är en bedrift). Det gör den lättläst och lätt att sätta tänderna i. Det här borde bli en kioskvältare! Författaren ser det Hans Rosling såg, att migration och flykt ska lösas i närheten av där problemen finns. Där kan vi alla hjälpa tills problemen i de länder man "flyr" från är lösta. Proble... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bortom förnekelsens dimmor

Innehållsförteckning

ett misslyckat experiment – egen kraft eller beroende – läs på – schengen – identitet – eu – nära och naturligt – behöver vi bli fler – enkla jobb – skolan – nato – språk – värdighet – tillfällig hjälp är inte livstids försörjning – asylindustrin – importerade problem – godnatt turist-sverige – idyllen som försvann – bomber och granater – en fredskår – att ställa krav – tiggeri – kvinnofrid – starka berättelser – kvinnans roll förändras – isbrytare – de är inte ensamma – ingen är så svensk som en utlandssvensk – individens kraft – egen härd är guld värd – skatterna slösas bort – företagen är motorn i svensk ekonomi – återvandring – besluten som skapar framtiden – när friheten försvinner