Superhjältekalaset (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ernst och Gudrun (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
57
Utgivningsdatum
2018-09-27
Upplaga
1
Förlag
Willa Holma förlag
Medarbetare
Carlgren, Oskar (red.)
Illustratör/Fotograf
Jutta Falkengren
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
223 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198038941

Superhjältekalaset

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-27
111
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Har du haft kalas någon gång? Eller varit på ett? Då vet du hur roligt det kan vara. Men har det hänt att någon haft kalas och du inte blev bjuden? Det har det för Ernst och Gudrun. Det hände när Sixten skulle ha sitt superhjältekalas.
Alla blev bjudna. Alla skulle gå.
Utom Ernst och Gudrun ...

I den första boken om kompisarna Ernst och Gudrun får vi följa med på ett galet Superhjälteäventyr. Snurrande propellrar, en grodburk, några ekollon. Och så Arnold med A förstås!Om författarna:
Tove Berggren är författare och skrivpedagog. Hon debuterade 2012 på Bonnier Carlsen med barnboken Lennart Lordis loggbok - Utsikt från livets planet och 2013 kom Lennart Lordis andra loggbok - Nödsignal från horisonten. Att inspirera andra till att skriva är lika viktigt för henne som att skriva själv. Tove har sedan debuten arbetat i en mängd skapande skola-projekt med kreativt skrivande främst på låg- och mellanstadiet.
Rikard Ask är författare, redaktör och skrivpedagog. Han har i flera år arbetat med och skrivit läromedel för skolan inom så olika ämnen som svenska, geografi, biologi, kemi, matematik och teknik. Rikard Ask har även skrivit bilderböcker, till exempel Ett monster med snurrig päls och De bortglömda benens hämnd.
Om illustratören:Jutta Falkengren är verksam som illustratör, konstnär och formgivare. På Willa Holma förlag har Jutta Falkengren tidigare arbetat med Rikard Ask i de uppmärksammade bilderböckerna Ett monster med snurrig päls och De bortglömda benens hämnd och debuterade tillsammans med Linda Fridh med Den vindlande vägen och lilla grodan. Hon har även illustrerat Vems är kläderna på strecket, utgiven på Lindskog förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Superhjältekalaset
 2. +
 3. Spagettimumien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spagettimumien av Rikard Ask, Tove Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 260 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Superhjältekalaset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig bok med viktigt ämne
  Kaffeläsaren, 29 november 2018

  Superhjältekalaset är den första boken om kompisarna Ernst och Gudrun. Där får vi följa deras besvikelse över att inte bli bjudna på kalas. Ett ständigt aktuellt ämne som tål att påminnas om. Det är inte ok att inte bjuda alla i klassen eller lämna någon utanför. Där har vi som föräldrar en viktig uppgift att se till att alla får vara med och att ingen lämnas utanför. Läser boken med sonen som är 7 1/2 år. Sonen tycker det är väldigt jobbigt i boken när Ernst & Gudrun lämnas utanför. Då blir ... Läs hela recensionen

 2. Svåra känslor för 6-9 år

  Vi har läst de två första delarna ur nya serien "Ernst och Gudrun" som är kapitelböcker med hyfsat mycket illustrationer också.
  Där får vi följa barnen i en vardagsnära berättelse som inte är läskig men som
  ändå innehåller lite "strössel" för att hålla intresse och nyfikenhet vid liv.
  För bokens problem är precis sådana som barn i allmänhet kan stöta på: att inte bli bjuden på kalaset som många andra är bjudna på, lösa tänder, besvikelsen över en julklapp som känns fel, förrymda... Läs hela recensionen

 3. Viktigt ämne
  Bokdjungeln , 11 november 2018

  Det här med kalas för barn är ett ämne som kan diskuteras. När jag växte upp fick jag tre alternativ inför mina kalas. Antingen bjöd jag alla i klassen, eller bara tjejerna eller så inga alls. Detta för att ingen skulle få känna sig utanför. Jag själv älskar den tanken och önskade att alla föräldrar tänkte så. Det borde vara förbjudet att bjuda alla utom några få. Denna bok är bra då den tar upp detta ämne och jag kunde prata med barnet (6 år) kring detta och hur man bör tänka för att inte så... Läs hela recensionen

 4. Bra bok med bra ämne

  Denna bok är väldigt fin och bra. Viktigt ämne att ta upp. Man får inte ha kalas och strunta i att bjuda två barn. Det måste de vuxna tänka på! Både jag och lillebror gillade denna bok men lillebror tyckte det var jobbigt att barnen inte fick gå på kalaset. Bilderna är fina och barnen har ett eget kalas sedan. Som verkade jättekul!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna