Spagettimumien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ernst och Gudrun (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2019-09-26
Förlag
Willa Holma förlag
Medarbetare
Carlgren, Oskar (red.) / Falkengren, Jutta (form)
Illustratör/Fotograf
Jutta Falkengren
Dimensioner
215 x 151 x 11 mm
Vikt
257 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198038965
Spagettimumien (inbunden)

Spagettimumien

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-26
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Gudrun ska sova över hemma os Ernst, Det ska bli så roligt! För det blir det väl?

I den tredje boken om kompisarna Ernst och Gudrun får vi följa med på ett svängigt sova-borta-äventyr. Tvåtusen gosedjur, en magisk spagettimaskin, en faster. Och så Arnold med A förstås!

Om författarna:
Tove Berggren är författare och skrivpedagog. Hon debuterade 2012 på Bonnier Carlsen med barnboken Lennart Lordis loggbok - Utsikt från livets planet och 2013 kom Lennart Lordis andra loggbok - Nödsignal från horisonten. Att inspirera andra till att skriva är lika viktigt för henne som att skriva själv. Tove har sedan debuten arbetat i en mängd skapande skola-projekt med kreativt skrivande främst på låg- och mellanstadiet.
Rikard Ask är författare, redaktör och skrivpedagog. Han har i flera år arbetat med och skrivit läromedel för skolan inom så olika ämnen som svenska, geografi, biologi, kemi, matematik och teknik. Rikard Ask har även skrivit bilderböcker, till exempel Ett monster med snurrig päls och De bortglömda benens hämnd.

Om illustratören:

Jutta Falkengren är verksam som illustratör, konstnär och formgivare. På Willa Holma förlag har Jutta Falkengren tidigare arbetat med Rikard Ask i de uppmärksammade bilderböckerna Ett monster med snurrig päls och De bortglömda benens hämnd och debuterade tillsammans med Linda Fridh med Den vindlande vägen och lilla grodan. Hon har även illustrerat Vems är kläderna på strecket, utgiven på Lindskog förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spagettimumien
 2. +
 3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Spagettimumien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra med fin barnsyn

  Vi har läst tredje boken i serien om barnen Ernst och Gudrun, där böckerna också fungerar att läsa fristående.
  I "Spaghettimumien" är det äntligen dags för Gudrun att sova över hos Ernst.
  Som Ernst har längtat!
  När Gudrun kommer så beger sig Ernst föräldrar över till grannarna en stund. Kvällen börjar superroligt men snart får Gudrun hemlängtan och när hon kommer
  på att hon glömt sitt gosedjur blir det extra jobbigt.
  Det som sätter extra krydda på denna serie är att nä... Läs hela recensionen

 2. Trevlig serie!
  Kaffeläsaren, 20 november 2019

  Spagetti-mumien är den tredje delen i serien Ernst och Gudrun. Vi har läst de båda böckerna innan i serien och gillar dem mycket.
  I den här ska Gudrun sova över hemma hos Ernst. Men när mamma och Gudrun kommer fram till Ernst så är både kudden, pyjamasen och gosedjuret Harry kvar hemma. Då blir det jobbigt för Gudrun vill inte sova utan Harry.
  Men Ernst har en överraskning åt Gudrun så kanske kan hon glömma bort det missade gosedjuret.?
  Jag gillar Ernst och Gudrun för att de al... Läs hela recensionen

 3. Charmig bok om att sova över

  Vi har läst charmiga serien Ernst och Gudrun och denna gång blev det del tre som heter Spagettimumien och är skapad av Rickard Asko och Tove Berggren. De fina illustrationerna har Jutta Falkengren gjort.

  Serien är fristående så man kan läsa dem i oordning eller bara någon av dem om man vill. De tar upp ganska enkla ämnen som är mycket problematiska för barn (kan även vara för vuxna) . Att inte bli bjuden på kalas eller att få ett paket som inte är vad man önskade att det skulle vara... Läs hela recensionen

 4. För den som ska sova över hos en kompis
  Bokdjungeln , 25 oktober 2019

  En väldigt bra bok som kan läsas igen säger 7åringen i familjen. Kanske kan man läsa den när man ska sova borta eller när en kompis ska sova över funderade vi på. Den tar i alla fall upp ett ämne som passar bra när man är 7 år, nämligen att sova borta. Det är ganska mycket text så det behövs nog en vuxen som läser den. En 9 åring skulle kunna läsa den, men det är som sagt en del text.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna