Not Your Doll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2019-09-26
Förlag
Willa Holma förlag
Medarbetare
Carlgren, Oskar (red.) / Szemenkar Remgard, Johanna (form)
Dimensioner
296 x 250 x 14 mm
Vikt
701 g
SAB
uHc
ISBN
9789198038972
Not Your Doll (inbunden)

Not Your Doll

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-26
199
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nora vaknar 06:44, som alla andra dagar. Vaknar, tar bussen, har lektioner och håltimmar, tar bussen hem igen. Är det meningen att detta ska vara livet?

Petra Löfmarck är dockmakare, konstnär och scenograf. I sin bokdebut har Petra bokstavligen skapat en hel värld åt sextonåriga Nora. En miniatyrvärld där en tandpetare blir en pensel, en hörsnäcka blir ett duschhandtag, ett kryddburkslock blir en golvbrunn.

Vi får följa med Nora när hon med hjälp av ett antal feministiska ikoner försöker finna svar på sina frågor, hitta sitt sammanhang och sin identitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Not Your Doll
 2. +
 3. Patriarkatet faller : sexismens historia och kvinnors motståndskamp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Patriarkatet faller : sexismens historia och kv... av Marta Breen (inbunden).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Not Your Doll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla borde läsa

  AC (mamma);
  Denna bok bör finnas i alla skolbibliotek. Här har vi kvinnohistoria i dockformat. En konstnärlig, vacker, relevant och viktig bok. En bok som får en att tänka och kanske hittar man svar på eget grubbleri¿Författaren ställer en mycket relevant fråga; Måste jag leva upp till andras förväntningar på mig?

  Vi får följa Nora som inte känner sig speciell, inte passar in och tycker att de flesta dagar ser lika ut. Om man har samma kläder på sig varje dag slipper man kommenta... Läs hela recensionen

 2. En bok till dig själv och att ge bort
  Ursula Falkengren Grerup, 27 september 2019

  Har redan läst boken två gånger och det kommer att bli fler. Så välskriven, intressant, berörande och informativ. Och dockorna är helt fantastiskt gjorda. Boken vänder sig också (ja, kanske ännu mer) till vuxna.

Visa alla 2 recensioner