Black Well (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Engelska
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2012-08-30
Upplaga
1
Förlag
Förlag Waterglobe Productions
Dimensioner
210 x 148 x 4 mm
Vikt
87 g
ISBN
9789198039405

Black Well

Häftad,  Engelska, 2012-08-30
163
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Poesin är mörk. Texterna dödsmörka. Det svåra, kokssvarta vi ibland känner bildar den gemensamma beröringspunkten.
Vi har alla varit där, om aldrig så kort. Eller så kommer vi någon gång att få känna den kalla ilningen av vit och naken skräck. När det viktiga lämnar, rämnar, bränner ut.
Det är laddade ord och svidande tunnhudad poesi.

Boken är illustrerad med bland annat bilder på konstverk av Jenny K Lundgren.

Black Well är multikonstnären Jenny K Lundgrens debut i bokform. Jenny K Lundgren har en lång rad utställningar och perfomances bakom sig, framförallt i Malmö. Det har bland annat handlat om perfomance och improvisation, estradpoesi, måleri och skulptur.

En tragisk händelse i familjen blev katalysatorn för hennes poesi, som i stora delar är dokumentär och skildrar egna och nära personers upplevelser i nakna och obarmhärtiga ord.

Jenny K Lundgren är också en av två medlemmar i konstmusikgruppen 2Mothers in a car wash som hade premiär på Malmöfestivalen 2012. Också här bildar Jenny K Lundgrens mörka poesi bas, fast den här gången på svenska.

Poesin i Black Well och Jenny K Lundgrens persona Wounded Knee är också essensen i konstfilmen "Wounded Knee sings songs in Black Well", filmad och medproducerad av Marko Wramén. Filmen är inspelad under vattnet och kombinerar Lundgrens poesi med originalmusik av Andy Lundgren och Stry. Den hade premiär på Palladium i Malmö 20 augusti 2012 och fick mycket god respons. Den har sedan ställts ut som ett videokonstverk på Galleri Spegeln i Malmö.

Med utbildning från London och Köpenhamn är Jenny K Lundgren multikonstnär, cross-over och fringe på samma gång. Samtidigt som hennes konstnärskarriär snurrar allt snabbare står hon med båda fötterna mitt i den tuffa vardagen för en ensamstående mamma i Malmös mindre glamourösa kvarter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Black Well
  2. +
  3. The fall of the house of Usher and other stories

De som köpt den här boken har ofta också köpt The fall of the house of Usher and other stories av Edgar Allan Poe (inbunden).

Köp båda 2 för 212 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »