En sång om övergrepp, kärlek och mod (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2018-10-01
Förlag
LUX Publica
Medarbetare
Gabrielsson Edling, Carina (red.) / Jikander, Theodor (form)
Dimensioner
213 x 155 x 20 mm
Vikt
619 g
SAB
Ijz Ingvar-Henschen, Ellinor
ISBN
9789198044928

En sång om övergrepp, kärlek och mod

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-01
225
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den unga operasångerskan Ellinor flyttar till Florens ett par år på 1990-talet för att vidareutbilda sig hos en mästartenor. Men det är någonting oförklarligt som håller hennes röst tillbaka. Efter en dramatisk tid i Italien översköljs hon av brutala minnen från det förflutna och inser att hon har varit med om sexuella övergrepp under barndomen. Nu uppenbarar sig en förklaring till mycket av den ångest hon har uthärdat genom åren. Med musik och psykoterapi fogar Ellinor ihop sin nya identitet. Men det tar tid att helas, och många i hennes högutbildade omgivning tror inte på hennes historia. Sången blir hennes väg till att våga tro på sig själv.
En sång om övergrepp, kärlek och mod spänner över tjugofem år - från Ellinors första dagar i Florens, via Neapel, New York och San Francisco - till hennes liv i dag i Lund. En stor del av handlingen utspelar sig även i hemstaden Stockholm där Ellinor rör sig bland flertalet kulturprofiler. Parallellt med sången och en passionerad kärlekshistoria är den röda tråden familjen, och relationerna till föräldrar, syskon och släkt.
Ellinor Ingvar-Henschen, är född 1969 i Stockholm, uppvuxen i Gamla Stan, och bor numera i Lund. Hon är utbildad operasångerska och fil mag i musikvetenskap med fokus på sambandet mellan musik och hälsa. "En sång om övergrepp, kärlek och mod" är hennes debut som författare. #metoo
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En sång om övergrepp, kärlek och mod
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En sång om övergrepp, kärlek och mod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sångens kraft
  Baddare, 20 februari 2019

  Jag slukade denna bok. Den är en storartad berättelse om att, bokstavligen, hitta sin röst och bli fri från ett trauma som begravts under år av sorg och sökande. Att en del av den tilldrar sig i Italien är inget minus.

 2. Varm, gripande och viktig!
  L, 19 oktober 2018

  Vi får följa huvudpersonens uppvaknande och trevande försök att förstå vad som egentligen hänt i barndomen allt medan livet pågår framåt. Varvat med varma beskrivningar av musiken och dess läkande kraft. När man lägger ifrån sig boken har man varit med på en lång resa. Läsvärd och vacker!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ellinor Ingvar-Henschen

 • Akut sång : handbok i sång som musikterapeutisk metod

  Ellinor Ingvar-Henschen

  Att musik stimulerar läkande processer i kroppen har varit känt sedan mänsklighetens början. I modern tid har denna intuitiva kunskap även kunnat bevisas kliniskt och praktiseras i form av musikterapi. Sång är en del av musikterapins främsta verkt...