Bildningsresan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2012-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bertil Ohlin Förlag
Medarbetare
Amnå, Erik (förf.) / Högberg, Fredrik (förf.) / Opira, Madeleine (förf.) / Svegfors, Mats (förf.) / Nerbrand, Sofia (förf.) / Nordebo, Ola (förf.) / Koljonen, Johanna (förf.) / Ehrling Perers, Gabriel (red.) / Rebas, Karin (red.)
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789198045307

Bildningsresan

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-10-01
124
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aldrig tidigare i Sveriges historia har det investerats så stora resurser i formell utbildning. Men varken "flumskolan" eller dess motreaktion där mätbara resultat överordnats allt annat, har visat någon större omsorg för den breda bildningen. Resultatet är att samtidigt som fler tillåts att nå hög akademisk nivå, så ökar även gruppen av människor i motsatt ände av skalan.

Bildningsidealet med strävan efter att människan ska vara rustad för ett självständigt liv, där gedigna kunskaper är en förutsättning för kritiskt ifrågasättande och aktivt deltagande i samhället har hamnat i skymundan. Detta vill Bertil Ohlininstitutet och Studieförbundet Vuxenskolan förändra.

I Bildningsresan ger tolv skribenter sin syn på bildning. Syftet är att ge underlag för en vitalare diskussion kring ett liberalt bildningsideal. Då utmaningen är angelägen och bildningens potential oändlig blandas självkritik med optimism. Skribenternas egna bildningsresor både utmanar och uppmuntrar.

Bildning möjliggör människans frigörelse och då inte endast i tanken, utan som ett av de kraftfullaste redskapen för social rörlighet. En människas klassresa till något annat än den hon är född till, börjar ofta vid de första stationerna längs en bildningsresa.

Bildningsresan är utgiven på Bertil Ohlin Förlag och skapad genom samarbete mellan Bertil Ohlininstitutet och Studieförbundet Vuxenskolan. Bildningsresan är ingen ankomst till resans slutstation, utan fortsätter genom samtal studiecirklar, vid lärosäten, i föreningar och hemma vid köksbordet.

Bildningsresan är början.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bildningsresan
  2. +
  3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »