Helsingborg - Då och Nu II (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sverige - Då och Nu (del 2)
Utgivningsdatum
2012-09-25
Förlag
Kulturia
Dimensioner
208 x 205 x 13 mm
Vikt
520 g
ISBN
9789198054101
Helsingborg - Då och Nu II (inbunden)

Helsingborg - Då och Nu II

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2012-09-25
188
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den populära boken fortsätter i en uppföljare, det ligger stor tyngd på södra Helsingborg. Människan gör hela tiden förvånansvärt många förändringar på samhället utan att reflektera över det i någon större utsträckning. Den här boken gör det möjligt att se förändringarna eftersom en jämförelsebild tagits på exakt samma plats. Många bilder är tagna för över 100 år sedan och det är en enorm skillnad på en del platser.

Boken går igenom hela historien om Decauvillen i Helsingborg. Visste du att Decauvillen var Helsingorgs första järnväg? Decauvillsystemet visades upp på världsutställningen 1889, de ledande affärsmännen i Helsingborg tyckte att det behövdes bättre transportmedel mellan söder och norr. Därför köpte affärsmännen lok, vagnar och spår från världsutställningen och två år senare invigdes Decauvillejärnvägen, även känd som HRRJ eftersom den gick mellan Helsingborg-Råå via Ramlösa. När järnvägen behövdes bytas ut blev det också Sveriges första normalspåriga elektrifierade järnväg.

Bilderna från Decauvillen är tagna på 1890-talet men hur ser det ut på samma plats idag? Det får vi svar på i den här boken, förändringarna är ibland bätte, ibland sämre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Helsingborg - Då och Nu II
  2. +
  3. Demokratins genombrott : människor som formade 1900-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokratins genombrott : människor som formade ... av Håkan A Bengtsson, Lars Ilshammar (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av William Persson

  • Helsingborg då & nu 3

    William Persson

    Helsingborg förändras hela tiden och just nu snabbare än någonsin. Den här boken tar dig med på en resa till vyer du aldrig tidigare sett. Hur såg det ut på Söder innan 60-talets kvartersutplåning? Hur såg maskinhallen ut i "Kärnanparken&quot...