Turkanarapporten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Afrikatrilogin (del 1)
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2014-06-01
Upplaga
1
Förlag
Christian Unge Production
Originaltitel
Turkanarapporten
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
278 g
SAB
Hc
ISBN
9789198054330
Turkanarapporten (pocket)

Turkanarapporten

(22 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket Svenska, 2014-06-01

Slutsåld

AFRIKAS HORN, 1999 Soldaterna omringade jeepen och drog ut chauffören som slogs blodig till marken. Nadine skrek, försökte slå sig fri men vräktes ner och fick ett knä i ryggen. Det flimrade framför ögonen. Sen, en säck över huvudet, det sista hon kom ihåg. Den svenske kirurgen Martin Roeykens liv är i spillror. Han har flytt ett havererat äktenskap och det trygga livet som läkare i Stockholm för att arbeta med traumakirurgi i norra Kenya. Där faller han handlöst för antropologen Nadine Zaoui och anar en ljusning i tillvaron. När Nadine erbjuder honom att följa med på en forskningsresa i den osäkra Turkanaprovinsen tackar han nej, av pliktkänsla mot sina patienter. Nadine försvinner plötsligt och frågorna hopar sig. Förtvivlat kastar han sig in i jakten på en kvinna som han egentligen inte vet något om. Långsamt går det upp för Martin att Nadines forskning är en pusselbit i en medicinsk gåta, och att det finns en hemlighet så mörk att den till varje pris måste skyddas. Martins enda vapen är hans medicinska kunskap och envishet. Och drivkraften, Nadines skrattgropar som etsat sig fast på näthinnan. "Om ni gillar att läsa böcker med snabba vändningar, mycket action och välskrivna personporträtt så är Turkanarapporten en bok för dig!" -Pocketlover "... när intrigen kommer igång är den svår att lägga åt sidan." - Tidningen Kulturen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Turkanarapporten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven
  Sanna J, 30 oktober 2015

  Författaren tar en med på en enorm resa från sida 1. Otroligt målande det märks att författaren har goda kunskaper om landet.
  Action episoder vävs in med den mörka fattiga smärtsamma afrikanska verklighet som är så långt borta.
  En välskriven spännande sträckläsare. REKOMMENDERAS varmt

 2. Spännande thriller
  SUS, 29 oktober 2015

  Författaren tvinnar som en spingel ett nät kring sina intriger. Omöjliga att komma ur om man har fastnat. Ett måste är även att vara kirurg med vass skalpell, för att kapa trådar och överleva fram till sista sidan. Den afrikanska miljön förstärker och griper tag.

 3. Spännande från första blad!
  Siri, 29 oktober 2015

  Jag läser inte så mycket skönlitteratur i vanliga fall men denna bok fick mig att sugas in i berättelsen och vända blad efter blad.

 4. Riktigt spännande och intressant
  Lisa Herin Holmberg, 28 oktober 2015

  Då gillar jag deckare och är rätt kräsen - men imponerad av miljöbeskrivningarna och trovärdigheten i den här boken - och spänningen sen.. Grymt bra! Kan varmt rekommendera.

 5. Sträckläsning!
  Gabriella, 28 oktober 2015

  Sträckläsning! Så spännande! En riktig bladvändare där man mer än en gång funderar över om detta har hänt på riktigt...

 6. Fängslande och trovärdigt medicinskt drama
  Karin Sundström, 26 oktober 2015

  Jag fullkomligt älskar hur författaren Christian Unge bygger upp detta spännande drama om läkaren Martin som arbetar för läkare utan gränser i afrikanska miljöer.
  Unges egen erfarenhet som läkare från liknade eller samma områden gör detta extremt trovärdigt och äkta. Det går inte att lägga ifrån sig boken!

 7. Otroligt fängslande!
  Jenny Rosengren, 26 oktober 2015

  Jag älskar böcker som får en att glömma tid och rum och Turkanarapporten gjorde mig verkligen inte besviken. Spännande och fängslande från första stund!

 8. Afrikanskt äventyr som har allt
  Per Georg Lange, 25 oktober 2015

  Boken utspelar sig till stora delar i Afrika. Huvudpersonen är läkare och arbetar åt läkare utan gränser.
  Skildringen är så målande och realistisk att man känner sig förflyttad när man läser, och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Actionfyllda episoder knyts samman av ett övergripande socioekonomiskt drama och genom hela berättelsen pulserar en stark erotisk underton. Rekommenderas!

 9. Årets bladvändare!
  Susanne Ramel, 25 oktober 2015

  En riktig bladvändare! Det var länge sedan jag inte kunde lägga ifrån mig en bok. Otroligt spännande, rekommenderas starkt! Afrikaskildringen är magisk, total inlevelse.

 10. Otroligt bra

  Denna bok är enormt otroligt stark . Förstår efter ett tag att författaren är läkare själv .,man fascineras och beundrar samtidigt som man bara vill falla i gråt , som sagt otroligt fantastisk bok . Man vill bara ha mer och hoppas boken inte tar slut. Rekommenderas starkt och hoppas på flera böcker av Christian Unge .

 11. En actionthriller!
  Erika/erikasbokprat, 25 oktober 2015

  Det är spännande och snabba vändningar driver handlingen framåt. Jag får en inblick i en del av världen som jag inte vet eller kan så mycket om. Christian Unge har med sin erfarenhet inom Läkare Utan Gränser stor kunskap och fakta att tillgå. Både vad gäller arbetet som kirurg och människors livsvillkor i Afrika. Det märks särskilt när han beskriver slumområdet Kibera, Nairobi Kenya. Jag kan riktigt känna misär och fattigdom. Stundtals är det smärtsamt att läsa. En bild av en verklighet som k... Läs hela recensionen

 12. Spännande thriller i Afrika
  Jullan, 25 oktober 2015

  Läs Turkanarapporten om du vill dyka in i spännande och ovanliga miljöer - in i det djupaste Afrika, till Paris. Det märks att författaren själv är läkare i de passager som handlar om just sjukhussituationer och medicin. Man tror nästan att vissa händelser är självupplevda så bra är de beskrivna! När man läst färdigt boken, nästan med andan i halsen är man glad att veta att det finns en uppföljare: "Kongospår" - som är minst lika bra - om inte ännu bättre!

 13. Välskriven thriller med starka personporträtt
  Karin, 25 oktober 2015

  Spännande miljö och intressanta karaktärer. Dessutom humor och ett högt tempo - svår att lägga ifrån sig när man kommit in i intrigen. Mycket läsvärd!

 14. Grym action
  Scott Weingart, 29 oktober 2014

  Kanonbra action-deckare i internationell miljö. Bra driv. Nya, intressanta miljöer: Afrika, Paris mm. Härlig debut av läkaren Christian Unge som nu utkommit med Kongospår. Ska läsa snart ...

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Christian Unge