Den sjuka vården 2.0 : från nollvision till patientrevolution (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2014-06-16
Upplaga
1
Förlag
Samhällsförlaget
Dimensioner
200 x 152 x 14 mm
Vikt
302 g
SAB
Vpb-c
ISBN
9789198060058
Den sjuka vården 2.0 : från nollvision till patientrevolution (häftad)

Den sjuka vården 2.0 : från nollvision till patientrevolution

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-06-16
300
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska läkare träffar fortfarande minst antal patienter i hela västvärlden. De rent medicinska framstegen är stora, men alltjämt finns långa köer, framförallt till sjukhusens specialister. Orsaken är en ålderdomlig och föga patientorienterad organisation där 85 procent av alla läkare fortfarande jobbar på sjukhus, där otidsenliga jourläkaravtal får som effekt att för få läkare är närvarande dagtid, och där bristande ledning och ineffektiva it-system gör att läkare bara ägnar 28 procent av sin tid till direkt patientarbete, och över 70 procent ägnas annat. I många andra länder är tidsanvändningen den omvända. De svenska patienterna tillhör också dem som är mest missnöjda med bemötande och delaktighet. Ingen tycks ha totalansvar för patienten och det sker betydligt fler feldiagnoser än vad som är allmänt känt.

Parallellt pågår en patientrevolution, understödd av den kraftiga it-utvecklingen med egna labbtester och diagnosstöd, inför vilken den svenska sjukvården står handfallen. Om inte sjukvården organiseras på annat sätt och resurserna utnyttjas mer effektivt riskeras en kostnadsexplosion. Det finns dock lösningar där patientrevolutionen istället blir till effektiv input och ger kostnadsbesparingar: En flippad sjukvård.

För drygt tio år sedan kom den förra ?Den sjuka vården? - som förändrade den svenska sjukvårdsdebatten och där de reformförslag som då gavs till stor del genomförts. I denna bok visar författarna vad som hänt sedan dess med produktivitet och tillgänglighet och ger tolv nya konkreta förslag för att reformera sjukvården - framförallt med tanke på den digitala patientrevolution som nu är här och riskerar att leda till kostnadsexplosion om inte sjukvården omorganiseras.

Författarna: Stefan Fölster och Monica Renstig var två av författarna redan för tio år sedan. Stefan Ohlsson och Lars Wiigh, verksamma på IBM, är de två nya tillkommande författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den sjuka vården 2.0 : från nollvision till patientrevolution
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den sjuka vården 2.0 : från nollvision till patientrevolution. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Köp inte denna bok!
  Anders Jeppsson, 22 augusti 2014

  författarna kritiserar i och för sig sjukvården, men på ett mycket okonstruktivt sätt. Allt är fel, inklusive en problematisk vårdpersonal som enbart är intresserad av sina egna särintressen, enligt författarna. Verkligheten ser inte ut så. Överhuvudtaget utgår författarna från sina abstrakta modeller och beklagar att vården inte följer dessa principer. Det finns få utgångspunkter och analyser som bygger på empiri.
  Boken var en stor besvikelwe på grund av den beklagligt låga intellektuell... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner