Så skapas attraktiva städer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-01-22
Förlag
Samhällsförlaget
Dimensioner
230 x 170 x 15 mm
Vikt
373 g
ISBN
9789198060089
Så skapas attraktiva städer (häftad)

Så skapas attraktiva städer

Häftad Svenska, 2015-01-22
279
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Många fler städer kan göras mer attraktiva. Västerås och Hammarby Sjöstad i Stockholm är några goda exempel där städernas naturliga läge nära vatten utnyttjats till bostäder och där värdet av detta inkluderats i den samhällsekonomiska kalkylen. Om fler kommuner använde sig av cost-benefit- analyser som underlag vid beslut om stadsbyggande, infrastruktur och stadsmiljö, skulle göra det mycket lättare att välja vilka investeringar och reformer som bör göras. Lokala fastighetsskatter skulle exempelvis kunna införas, eventuellt istället för den statliga fastighetsavgiften, för att finansiera olika infrastrukturprojekt som främst gynnar den lokala befolkningen.
I boken analyseras den statliga bostadspolitiken, som har en avgörande betydelse för att få till stånd attraktiva städer, liksom skola och högre utbildning. Nytänkande reformförslag presenteras i denna mycket intressanta och lättlästa bok.
Författarna, är alla nationalekonomer med inriktning på samhällsbyggnad och knutna till KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. Boken vänder sig till kommunala och regionala politiker, till tjänstemän inom stadsbyggnad och arkitektur samt till en allmänhet som är intresserad av att få bo och leva i mer attraktiva städer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så skapas attraktiva städer
  2. +
  3. Attraktiva städer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Attraktiva städer av Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna