Om någon du känner har en depression (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2014-08-28
Förlag
Vulkan
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
164 g
ISBN
9789198068511

Om någon du känner har en depression

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-08-28

Slutsåld

Depression är en av våra stora folksjukdomar. Man räknar med att omkring en tredjedel av alla har en depression någon gång under sitt liv. Vem som helst kan drabbas, ung, gammal, frisk eller sjuk. Den som är utvilad efter semestern eller den som är trött och sliten av ett påfrestande arbete. Ofta finner man ingen förklarande orsak, utan depressionen "bara kom". Bara en tredjedel av de som drabbas söker hjälp.

Symptomen kan vara svåra att känna igen. Här i boken ges en bild av hur en depression kan se ut för andra i den deprimerades omgivning. Om det går att upptäcka symptomen lite fortare, så kan fler söka läkare för diagnos och hjälp.

Boken visar också hur man som medmänniska hjälper den som drabbats, hur man kan förebygga depressioner och återfall i nya depressioner, samt hur man kan mildra förloppet. Boken vänder sig både till den som är eller har varit deprimerad och till alla vars anhörig, vän eller arbetskamrat drabbats av en depression.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om någon du känner har en depression. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En vägledande bok i dessa mörka tider
    Sandra Petojevic, 16 december 2014

    Om någon du känner har en depression är en mycket viktig bok av specialistläkaren Christina Gustavson, skriven på ett så enkelt och lättfattligt sätt att boken även kunde ha haft titeln Depressionens ABC. Boken inleds med en talande mini-novell som visar hur lömskt depressionen kan smyga sig på sitt offer, och därefter kommer exempel tagna direkt ur det verkliga livet, från alla ålderskategorier och yrken. Exemplen består av intervjuer som dock är tämligen svårlästa då de är alltför ta... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Gustavson